Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.6°C
2 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
2 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.1°C13.8°C
0 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.1°C10.9°C
3 BF 93%
Χαρ. Μαμουλάκης: Αν δεν μεθοδεύουν πρόωρες, γιατί τόση βιασύνη με τον εκλογικό; (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χαρ. Μαμουλάκης: Αν δεν μεθοδεύουν πρόωρες, γιατί τόση βιασύνη με τον εκλογικό; (Ηχητικό)

Χωρίς διαβούλευση, χωρίς επιχειρήματα, με την χώρα να έχει τεράστια ζητήματα ανοιχτά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλάζει άρον-άρον εκλογικό νόμο, δεν εκπλήσσει κανέναν το σενάριο της μεθόδευσης πρόωρων εκλογών, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

Για την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σε ταχεία μεθόδευση αλλαγής του εκλογικού νόμου προκειμένου να προκαλέσει στη συνέχεια ο Κ. Μητσοτάκης πρόωρες εκλογές, ο κ. Μαμουλάκης σημείωσε ότι «δεν μας εκπλήσσει καθόλου αυτό το σενάριο. Γιατί άλλωστε να προχωρήσει με τέτοια σπουδή η κυβέρνηση, να φέρει εκλογικό νόμο μόλις έξι μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της, όταν υπάρχουν τεράστια ζητήματα, μεγάλες εκκρεμότητες για την χώρα, που χρήζουν νομοθέτησης και υπό άλλες συνθήκες θα προτεραιοποιούντο; Αλλά δεν συμβαίνει αυτό. Προτάσσουν την άρον-άρον αλλαγή της απλής αναλογικής όπως την έχουν δαιμονοποιήσει».

«Και το κάνουν με τρόπο άκομψο», συνέχισε, για ένα θέμα που κανονικά «απαιτείται χρόνος, διαβούλευση, το πιο σημαντικό: παράθεση επιχειρημάτων που δυστυχώς δεν βλέπουμε. Το αντίθετο, βλέπουμε επιθέσεις προσωπικές, με σημειακές χρονικές αναφορές ειδικά για το 2016, λες και έχουμε μνήμη χρυσόψαρου και δεν ξέρουμε τι συνέβη το 2012 όταν κατέρρευσε το πολιτικό σύστημα και από εκεί προήλθαν πολλές αναγκαιότητες για την απλή αναλογική».

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/748653637&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Καυτηρίασε εξάλλου το γεγονός ότι «στελέχη της ΝΔ παρουσιάζουν μία βασική ένδεια επιχειρημάτων, την παρουσίασαν χτες, το ίδιο και σήμερα, που συνεχίζεται η συζήτηση για τον νέο εκλογικό νόμο», με πιο κραυγαλέο παράδειγμα τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη που «υπέπεσε σε ένα σοβαρό ολίσθημα, μέσα σε αυτή την ένδεια επιχειρημάτων προσπάθησε να συναρτήσει την απλή αναλογική με την Δημοκρατία της Βαϊμάρης».

Φυσικά, δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητο και εδέχθη τα πυρά και όχι μόνο από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχε ευρύτερη δυσαρέσκεια από το ότι υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη καταφεύγει σε τέτοιους χαρακτηρισμούς, όπως είπε, «ήταν πράγματι μία άσχημη κοινοβουλευτική στιγμή και πολλώ δε μάλλον για τον κ. Γεραπετρίτη, που υπέπεσε σε αυτό το λάθος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL