Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.6°C22.4°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.1°C
6 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.9°C
4 BF 35%
Μήνυση και αγωγή Παπαγγελόπουλου κατά Ράικου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μήνυση και αγωγή Παπαγγελόπουλου κατά Ράικου

Με μήνυση και αγωγή απαντά ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε όσα φέρεται να κατέθεσε η εισαγγελέας Ελένη Ράικου στην Προκαταρκτική Επιτροπή. Την ίδια ώρα, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύονται νέες αντιφάσεις της μάρτυρος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά πως η Ελ. Ράικου «παραδέχτηκε, μετά από επίμονες ερωτήσεις βουλευτών, ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες κατέθεσαν από το 2016 στις ΗΠΑ και κρίθηκαν αξιόπιστοι εκεί ώστε να τεθούν σε καθεστώς προστασίας και στη συνέχεια, το 2017, κάποιοι από αυτούς κατέθεσαν και στις ελληνικές αρχές. Το κυριότερο είναι πως δεν γνωρίζει τι έχουν καταθέσει στις ΗΠΑ οι προστατευόμενοι μάρτυρες και άρα αποδέχτηκε ότι θα ήταν αδύνατον να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς της περί σκευωρίας και κατασκευασμένων μαρτυριών στην Ελλάδα. Εν ολίγοις παραδέχτηκε ότι όλες οι κατηγορίες της εναντίον του Δ. Παπαγγελόπουλου ήταν αβάσιμες και αστήρικτες».

«Προσερχόμενη με μεγάλο ντόρο στην Προανακριτική Επιτροπή η Ελ. Ράικου προσπάθησε να φέρει εις πέρας την αποστολή που της ανατέθηκε, να πείσει δηλαδή τα μέλη της επιτροπής ότι το σκάνδαλο Novartis μετατράπηκε σε σκευωρία μέσω κατασκευασμένων μαρτυριών. Το επιχείρησε με μια μυθιστορηματικού τύπου κατάθεση, χωρίς αποδείξεις και ντοκουμέντα», υπογραμμίζουν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγουν στην εκτίμηση ότι «τελικά ο 'θησαυρός Ράικου' αποδείχτηκε για την πλειοψηφία της Επιτροπής άνθρακες και τη φωτιά την έβαλε η ίδια».

Μετά από τα δημοσιεύματα για την κατάθεση Ράικου, οι συνήγοροι του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρης Τσοβόλας και Λύδια Τσοβόλα, δηλώνουν ότι θα καταθέσουν αγωγή αποζημίωσης και θα ασκήσουν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδορκία κατά της Ελ. Ράικου και κατά παντός άλλου συμμέτοχου. Επίσης χαρακτηρίζουν ως απαράδεκτες και παράνομες τις διαρροές αποσπασμάτων από την κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς. «Οι επιλεκτικές διαρροές καταθέσεων μαρτύρων, πέραν του ότι είναι απαράδεκτες και παράνομες, επιβεβαιώνουν την αρχική μας θέση ότι είναι σαφώς πολιτική η δίωξη του Δ. Παπαγγελόπουλου», αναφέρουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL