Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αυξάνονται τα χρέη Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ στις τράπεζες

Eurokinissi

Σ. Φάμελλος: Από τα 420 εκατ. το 2016 ανέβηκαν στα 533 εκατ. το 2018

Απόπειρα απόκρυψης των δανειακών υποχρεώσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ διέκρινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος στην απάντηση που πήρε χθες στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα. Ο υπουργός δεν απάντησε αν θα «κουρευτούν» τα δάνεια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

Ο Σ. Φάμελλος τόνισε ότι «τον Οκτώβριο του 2016 οι δανειακές υποχρεώσεις των κομμάτων του δικομματισμού της μεταπολίτευσης έφτασαν στα 420 εκατομμύρια ευρώ» και «στους δημοσιευμένους ισολογισμούς της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ για το 2018 προκύπτει ότι οι οφειλές στις τράπεζες είναι 533 εκατομμύρια ευρώ». Αντίθετα, από τον ισολογισμό του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει μείωση των δανειακών υποχρεώσεών του, καθώς το 2016 ήταν 8,4 εκατομμύρια και το 2018 έπεσαν στα 3,9 εκατομμύρια.

Ο Κ. Τσιάρας υποστήριξε ότι «η Ν.Δ. από τις 11.1.2016 έχει αποκτήσει πλήρη οικονομική αυτοτέλεια και λειτουργεί με έσοδα από τα μέλη της, από ιδιωτική χρηματοδότηση. Η Ν.Δ. από το 2011 και μετά δεν έχει πάρει κανένα δάνειο».

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Με ΜΑΤ και ΜΜΕ στήνουν κλειστά κέντρα

Αυτό που συμβαίνει από προχθές τη νύχτα στη Χίο και τη Λέσβο, δεν θα το είχαμε πάρει καν είδηση αν δεν υπήρχαν τα κοινωνικά δίκτυα. Γιατί τα ΜΜΕ, που υπό κανονικές συνθήκες ψοφάνε για αναταραχές, φασαρίες και επεισόδια, έχουν βαλθεί, συντονισμένα, να υποβαθμίσουν τα γεγονότα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις