Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πολιτική αθλιότητα Γεραπετρίτη η ταύτιση της απλής αναλογικής με Χίτλερ και Εμφύλιο

Έντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ΚΚΕ - Δ. Τζανακόπουλος: "Άθλια ιστορική ανακρίβεια", που "ανήκει στη σφαίρα μιας παραδοξολογικής ακροδεξιάς ρητορείας"

Σε ανιστόρητες ακρότητες που φανερώνουν τον φόβο της Ν.Δ. για την απλή αναλογική κατέφυγε ο Γιώργος Γεραπετρίτης κατά τη συζήτηση του εκλογικού νόμου. Ο υπουργός Επικρατείας απέδωσε την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία στην... απλή αναλογική προσθέτοντάς μάλιστα ότι προκαλεί και... εμφυλίους πολέμους!

«Να ανακαλέσει την αθλιότητα» κάλεσε τον Γ. Γεραπετρίτη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας για «παραδοξολογική ακροδεξιά ρητορεία». Ο Γ. Γεραπετρίτης αρνήθηκε να ανακαλέσει, αντίθετα υποστήριξε ότι όσοι τον επέκριναν... δεν σέβονται την ελευθερία της έκφρασης!

Ο Δ. Τζανακόπουλος επισήμανε την επικινδυνότητα των ισχυρισμών του Γ. Γεραπετρίτη, καθώς απέδωσε στην απλή αναλογική την άνοδο των Ναζί στην εξουσία, «ξεχνώντας» δηλαδή το «συνολικό πολιτικό, κοινωνικό και ιδεολογικό κλίμα». Ο Δ. Τζανακόπουλος στηλίτευσε και την προσπάθεια του Γ. Γεραπετρίτη να αποδώσει και τον Εμφύλιο στην απλή αναλογική.

Να ανακαλέσει τους ισχυρισμούς του κάλεσε τον Γ. Γεραπετρίτη κι ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ θυμίζοντας τις «εποχές πρόστυχης ιστορικής διαστρέβλωσης» στις οποίες βρισκόμαστε.

Βέβαια, ο Γ. Γεραπετρίτης προσπάθησε να μετριάσει το βάρος των όσων ανιστόρητων είπε υποστηρίζοντας ότι αναφέρθηκε μόνο στο... «οντολογικό περιβάλλον» κι ότι δεν ανέφερε πως τα γεγονότα που οδήγησαν στην άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία προκλήθηκαν από την απλή αναλογική. Στην συνέχεια ο Γ. Γεραπετρίτης αναγνώρισε και τη σημασία της ασφυκτικής πολιτικής που επιβλήθηκε στη Γερμανία μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αλ. Χαρίτσης: Ντροπή!

«Οι δηλώσεις του Γ. Γεραπετρίτη περί δήθεν ευθύνης της απλής αναλογικής για την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία είναι ανιστόρητες και επικίνδυνες. Εάν ο υπουργός Επικρατείας είχε τον στοιχειώδη σεβασμό στην έννοια της δημοκρατίας, θα τις είχε ανακαλέσει ήδη. Ντροπή και μόνο ντροπή!» σχολίασε μέσω Facebook κι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Ο φόβος της Ν.Δ. για την απλή αναλογική αποτυπώθηκε και στο σύνολο σχεδόν των ομιλιών των βουλευτών της Ν.Δ. και στην ομιλία του Γ. Γεραπετρίτη, που είχε μόνο στόχο να παρουσιάσει την απλή αναλογική ως κάτι παρωχημένο κι επικίνδυνο. «Είναι ένα θεωρητικό απολίθωμα που παράγει μόνο σοβαρότατες αρνητικές συνέπειες» υποστήριξε χαρακτηριστικά για την απλή αναλογική.

Αποκρούαμε το σαμποτάζ της Ν.Δ.

Ο Γ. Γεραπετρίτης καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ «πολιτική υποκρισία» γιατί αξιοποίησε δύο φορές την ενισχυμένη αναλογική για να βρεθεί στην εξουσία, ενώ υποστήριξε ότι η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «δεν βρήκε τον χρόνο να εισαγάγει σύστημα απλής αναλογικής». Ο Δ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 «είχαμε μία πολύ σοβαρή δουλειά: να αποκρούουμε το σαμποτάζ από εσάς και την παράταξή σας» θυμίζοντας ότι τα στελέχη της Ν.Δ. στήριζαν τις ακραίες δυνάμεις των δανειστών που επέβαλαν στη χώρα τη δημοσιονομική ασφυξία.

«Η κυβέρνηση με πολύ ηχηρό τρόπο διέψευσε τις εξαγγελίες της για πολιτικές συγκλίσεις, θυσιάστηκαν μπροστά στη συνήθη μικροκομματική τακτική και αντίληψη της συντηρητικής παράταξης» επισήμανε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης. «Σας ενοχλούν οι πραγματικές συναινέσεις» σημείωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης θυμίζοντας ότι και στην Αυτοδιοίκηση με τα επί χρόνια δυσαναλογικά εκλογικά συστήματα επικράτησε η αδιαφανής διαχείριση των οικονομικών πόρων.

«Η απλή αναλογική είναι το καλύτερο εκλογικό σύστημα, το πιο δημοκρατικό, πραγματικά. Από την άλλη, από τη στιγμή που έχουμε τεράστια προβλήματα, εγώ πιστεύω ότι η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση ισχυρή» υποστήριξε ο Κυριάκος Βελόπουλος προσπαθώντας να δικαιολογήσει τη -για πολλοστή φορά- στήριξη της Ελληνικής Λύσης σε κυβερνητικό νομοσχέδιο.

«Θα μπορούσατε κάλλιστα στο πλαίσιο της απλής αναλογικής να συγκυβερνήσετε, χωρίς να επιλέγετε τον δρόμο των διπλών εκλογών» υποστήριξε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης απευθυνόμενος σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Με ΜΑΤ και ΜΜΕ στήνουν κλειστά κέντρα

Αυτό που συμβαίνει από προχθές τη νύχτα στη Χίο και τη Λέσβο, δεν θα το είχαμε πάρει καν είδηση αν δεν υπήρχαν τα κοινωνικά δίκτυα. Γιατί τα ΜΜΕ, που υπό κανονικές συνθήκες ψοφάνε για αναταραχές, φασαρίες και επεισόδια, έχουν βαλθεί, συντονισμένα, να υποβαθμίσουν τα γεγονότα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις