Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Ρ. Δούρου: Συμφέροντα αντί πολιτικών πίσω από το “πράσινο προσωπείο” Μητσοτάκη (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρ. Δούρου: Συμφέροντα αντί πολιτικών πίσω από το “πράσινο προσωπείο” Μητσοτάκη (Ηχητικό)

Ιδιωτικοποιήσεις χωρίς αιτιολόγηση, βόλεμα γαλάζιων στελεχών, διατήρηση της χρήσης ορυκτών καυσίμων με αντικατάσταση του λιγνίτη από το φυσικό αέριο, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ να μην στηρίζουν το ψήφισμα για την κλιματική κρίση... πίσω από το πράσινο προσωπείο Μητσοτάκη το πρόγραμμά του δεν είναι καθόλου πράσινο, υπογράμμισε η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

«Ο κ. Μητσοτάκης ανακάλυψε την κλιματική κρίση από το βήμα του ΟΗΕ όπου ανακάλυψε ότι αυτή ευθύνεται για την τραγωδία στην Αττική και από το ίδιο βήμα χωρίς καμία διαβούλευση και προετοιμασία ανακοίνωσε απολιγνιτοποίηση της χώρας ως το 2028», είπε η κ. Δούρου, σαν την εκπομπή της Μαρίας Ρεζάν «Έτσι, χωρίς πρόγραμμα». Ωστόσο, «έχει πρόγραμμα, μόνο που δεν είναι πράσινο: ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων δικτύων ενέργειας, όπως κάνει και με την πώληση ολόκληρου του ποσοστού του Δημοσίου στη ΔΕΠΑ Υποδομών χωρίς καμία αιτιολόγηση», όπως υπογράμμισε.

«Η υπόθεση τη κλιματικής κρίσης είναι πάρα πολύ σημαντική για να την αφήσουμε στα χέρια του Κ. Μητσοτάκη, το μόνο που κάνει άριστα είναι το βόλεμα των γαλάζιων στελεχών», υπογράμμισε, αναφέροντας χαρακτηριστικά και την αύξηση «στο θεό» για τις αποζημιώσεις διευθυντικών στελεχών στην κατά τα άλλα καταχρεωμένη ΔΕΗ.

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/747584791&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Ο κ. Μητσοτάκης είναι «στην καλύτερη περίπτωση Ιανός: από την μία η πομπώδης εξαγγελία περί απολιγνιτοποίησης το 2028, όπου εμφανίζεται περιβαλλοντικά ευαίσθητος. Από την άλλη προωθεί μέσω ιδιωτικοποιήσεων μία εναλλακτική που δεν είναι λύση, αλλά μέρος του προβλήματος: αντικατάσταση του λιγνίτη από το φυσικό αέριο ... μιλάμε για πράσινο προσωπείο».

Άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η προσπάθεια επαναφοράς στην ατζέντα του σχεδίου εκτροπής του Αχελώου, «που σε 22 χρόνια έχει καταδικαστεί έξι φορές από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ως αντίθετη με την κοινοτική νομοθεσία και το άρθρο 24 του Συντάγματος για την προστασία του περιβάλλοντος ... είναι ενδεικτικά όλα αυτά για το πώς εννοεί ο κ. Μητσοτάκης την υιοθέτηση πολιτικών κατά της κλιματικής κρίσης», όπως και η στάση των ευρωβουλευτών της ΝΔ στο ιστορικό ψήφισμα της Ευρωβουλής που κήρυξε κλιματική και περιβαλλοντική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως τόνισε.

Στην αρχή της συνέντευξής της η κ. Δούρου αναφέρθηκε στην εκλογή της πρώτης γυναίκας Προέδρου της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι η κοινή γνώμη θα έχει το επόμενο διάστημα να γνωρίσει την πορεία και τα πεπραγμένα της στην ελληνική Δικαιοσύνη, υπογραμμίζοντας την στάση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ που επέλεξαν μία στάση συναίνεσης. «Στα περισσότερα ζητήματα εμείς έχουμε συναποφασίσει ότι δεν θα ακολουθήσουμε έναν ολισθηρό για την Ελληνική Δημοκρατία δρόμο», όπως τόνισε.

Εξάλλου, αναφέρθηκε και στην προσπάθεια να ακυρωθεί η μεταρρύθμιση της απλής αναλογικής για τις βουλευτικές εκλογές, λέγοντας ότι ο Κ. Μητσοτάκης «προωθεί την επιστροφή της ανισοτιμίας της ψήφου, είτε επειδή τρέφει ψευδαισθήσεις είτε επειδή αδιαφορεί για τις καταστροφικές συνέπειες των μονοκομματικών κυβερνήσεων. Νοιάζεται μόνο για την αναπαραγωγή της εξουσίας και των προνομίων του». Ωστόσο, παρότι αναφέρεται στον κίνδυνο ακυβερνησίας, «εκείνο που φοβάται ο Κ. Μητσοτάκης είναι η ενότητα της ΝΔ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL