Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Φάουλ" Βαρουφάκη με τη Μάγδα Φύσσα

"Έχω αφιερώσει όλες μου τις δυνάμεις στην ολοκλήρωση της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα προσωπικά, αλλά και για τη δημοκρατία στον τόπο μας"-Eurokinissi

Την πρότεινε για... υποψήφια Πρόεδρο της Δημοκρατίας χωρίς να τη ρωτήσει! - "Τον ευχαριστώ πολύ για την εξαιρετικά τιμητική αυτή πρόταση, για την οποία δεν ήμουν ενήμερη, αλλά δεν μπορώ να την αποδεχτώ" απάντησε η Μάγδα Φύσσα

Τη Μάγδα Φύσσα, χωρίς όμως πρώτα να τη ρωτήσει, πρότεινε το ΜέΡΑ25 για την Προεδρία της Δημοκρατίας επιχειρώντας με ένα αποτυχημένο επικοινωνιακό «κόλπο» να εκμεταλλευτεί τον γενικό σεβασμό που απολαμβάνει η μητέρα του δολοφονημένου από τη Χρυσή Αυγή Παύλου Φύσσα. Η Μ. Φύσσα δήλωσε ότι πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ την πρόθεση του Γιάνη Βαρουφάκη να την προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας κι αρνήθηκε την πρόταση. «Τον ευχαριστώ πολύ για την εξαιρετικά τιμητική αυτή πρόταση, για την οποία δεν ήμουν ενήμερη, αλλά δεν μπορώ να την αποδεχτώ» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ακόμη ότι «έχω αφιερώσει όλες μου τις δυνάμεις στην ολοκλήρωση της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα προσωπικά, αλλά και για τη δημοκρατία στον τόπο μας» και πρόσθεσε πως «έχω ξεκαθαρίσει και στο παρελθόν ότι δεν ασχολούμαι με την πολιτική».

Νωρίτερα το ΜέΡΑ25 είχε προτείνει τη Μ. Φύσσα για την Προεδρία της Δημοκρατίας περιγράφοντάς την ως το πρόσωπο που μπορεί να συμβολίσει καλύτερα «την ενότητα που απαιτούν οι καιροί», καθώς «χωρίς να το επιδιώξει, σήκωσε και σηκώνει μόνη της το βάρος του αγώνα για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, εξελισσόμενη από μητέρα σε πολιτικό πρόσωπο που ενώνει χωρίς να υποκύπτει». Μάλιστα, είχε καλέσει "βουλευτές άλλων κομμάτων" να "συνυπογράψουν την υπερκομματική μας πρόταση, καθώς έτσι θα έχει σταλεί ένα δυνατό μήνυμα στο πλαίσιο της λαϊκής ενότητας και του ανθρωπισμού.

Προσπάθεια να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα

Μετά τη θύελλα των αντιδράσεων που προκάλεσε η αποκάλυψη ότι η Μ. Φύσσα προτάθηκε χωρίς να ερωτηθεί, το ΜέΡΑ25 προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. «Το ότι η Μάγδα Φύσσα θεώρησε την πρότασή μας τιμητική, και μας ευχαρίστησε γι' αυτήν, μας τιμά. Το ότι δεν την αποδέχθηκε την τιμά και επιβεβαιώνει ότι οι αγωνιστές δεν αγωνίζονται για τα αξιώματα και, γι' αυτό, αποτελούν την καλύτερη επιλογή για ένα συμβολικό αξίωμα όπως η Προεδρία της Δημοκρατίας» υποστήριξε χαρακτηριστικά το ΜέΡΑ25.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Στουρνάρας μαινόμενος

Ο κεντρικός μας τραπεζίτης Γ. Στουρνάρας βγήκε χθες στο πρακτορείο Bloomberg και είπε ότι χρειάζονται συντονισμένα μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης των οικονομιών, διότι αλλιώς η Ευρώπη θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση χρέους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις