Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Η κυβέρνηση υιοθετεί τα παρακρατικά της Ράικου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η κυβέρνηση υιοθετεί τα παρακρατικά της Ράικου

Ως έτοιμη από καιρό η κυβέρνηση έσπευσε να υιοθετήσει όλους τους ισχυρισμούς της Ελένης Ράικου και μάλιστα με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα. Για αποτυχημένη απόπειρα αλλαγής ατζέντας κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στ. Πέτσας έκανε λόγο για «δύσοσμα και άκρως αποκαλυπτικά» που ακούστηκαν «για τα έργα, τις ημέρες, τις υπόγειες διαδρομές και τα μυστικά τηλέφωνα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου» υποστηρίζοντας ότι «αποκαλύπτουν τη λειτουργία ενός σκοτεινού παρακράτους με στόχο την εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ”.

«Η Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ και των κάθε είδους Ρασπούτιν επιβεβαιώνει αυτό που προεκλογικά έλεγε η Ν.Δ.: πως η κανονικότητα απουσίαζε από τη χώρα κατά την περίοδο 2015 - 2019. Και φυσικά δικαιώνει απόλυτα την πολιτική επιλογή σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής ώστε να διερευνηθεί μια σκοτεινή υπόθεση», αναφέρει ο Στ. Πέτσας.

«Η απόπειρα αλλαγής ατζέντας προφανής, η αποτυχία της δεδομένη», ήταν το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μέσα στην απόγνωσή του, έφτασε να υιοθετεί λέξη προς λέξη όσα είπε η Ελ. Ράικου στην Προανακριτική. Είναι προφανές ότι το φιάσκο με την επανασύσταση του καταργημένου υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και με την πρωτοφανή διπλωματική αποτυχία στο Λιβυκό οδηγεί την κυβέρνηση σε πανικό», τονίζει το Γραφείο Τύπου του κόμματος.

Γ. Ραγκούσης: Αθλιότητα Ράικου

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης κατήγγειλε «άθλια επιχείρηση λάσπης της Ράικου». Αφορμή ήταν η αναφορά της Ελ. Ράικου σε συνονόματο γιατρό που εμφανιζόταν στη λίστα της Novartis, ο οποίος όμως δεν ήταν καν συγγενής του!

Η «αποκάλυψη», σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψε από ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Βασίλη Κεγκέρογλου για τη λίστα της Novartis με τους παραλήπτες των 118 εκατ. ευρώ

Κεγκέρογλου: Σ’ αυτή τη λίστα είδατε όνομα πολιτικού;

Ράικου: Ναι, είχα δει ένα όνομα και διεύθυνση που ταίριαζε με όνομα Έλληνα πολιτικού αλλά μετά έφυγα από την Εισαγγελία και δεν ξέρω τί έγινε

Κεγκέρογλου: Το όνομα αυτό ήταν ένα από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα;

Ράικου: Όχι, δεν ήταν από τους δέκα.

«Σε μια άνευ προηγουμένου αθλιότητα προχώρησε η Ελ. Ράικου μιλώντας για έναν γιατρό που βρίσκεται στη λίστα Novartis, που ονομάζεται Γιάννης Ραγκούσης, κατοικεί Πάρο, αλλά δεν είναι καν συγγενής μου», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL