Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Σε κίνδυνο έργα που αλλάζουν το πρόσωπο της Θεσσαλονίκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε κίνδυνο έργα που αλλάζουν το πρόσωπο της Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Την ανησυχία τους για τις καθυστερήσεις που σημειώνονται σε σειρά έργων που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αλλάζουν το πρόσωπο της Θεσσαλονίκης εκφράζουν οι βουλευτές Σωκράτης Φάμελλος, Κατερίνα Νοτοπούλου και Χρήστος Γιαννούλης μετά τις συναντήσεις που είχαν το προηγούμενο διάστημα με φορείς και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η τομεάρχης Τουρισμού και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί” και ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά» στην Κεντρική Μακεδονία συναντήθηκαν με τη διοίκηση της ΔΕΘ και συζήτησαν για την πρόοδο του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (ΕΧΣ) για την ανάπλαση του εκθεσιακού χώρου και με τη διοίκηση του Δήμου Παύλου Μελά για την πρόοδο της διαμόρφωσης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά σε μητροπολιτικό πάρκο.

Για το ΕΧΣ που αφορά τη ΔΕΘ οι τρεις βουλευτές διατύπωσαν ερωτήματα για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην ολοκλήρωσή του παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης και τόνισαν την ανάγκη επίσπευσης των ενεργειών που απαιτούνται, ώστε να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός μιας ιδιαίτερα σημαντικής παρέμβασης για την πόλη που είχε ξεκινήσει και ωριμάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Επισήμαναν, επίσης, ότι η προτεινόμενη τελική λύση με τη δημιουργία ενός ενιαίου αδόμητου χώρου από την πλευρά των μουσείων και κατά μήκος της οδού Αγγελάκη είναι αυτή που πρότεινε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και είναι εντός του πλαισίου διαβούλευσης που τέθηκε και συμφωνήθηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των φορέων και πολιτών της Θεσσαλονίκης. Διαβεβαίωσαν ότι θα παρακολουθούν στενά την υλοποίηση των χρονοδιαγραμμάτων από πλευράς της Πολιτείας, θα σταθούν αρωγοί όπου χρειαστεί, αλλά και θα ελέγχουν την αποτύπωση των όσων έχουν συμφωνηθεί σε επίπεδο μητροπολιτικής περιοχής Θεσσαλονίκης και αφορούν τους όρους της ανάπλασης δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην απόδοση τουλάχιστον του 50% της έκτασης ως ελεύθερου χώρου στην πόλη. Επισήμαναν επίσης την αναγκαιότητα απόδοσης της, όμορης με τη ΔΕΘ περιοχής, της Αγίας Φωτεινής σε δημόσιες/κοινόχρηστες χρήσεις, με σκοπό την εξυπηρέτηση της ΔΕΘ, του πανεπιστημίου και της πόλης.

Κίνδυνος να χαθούν χρηματοδοτήσεις για έργα στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά

Στον Δήμο Παύλου Μελά οι βουλευτές, αφού ενημερώθηκαν για τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις του ΕΧΣ, αλλά και για τον κίνδυνο να χαθούν χρηματοδοτήσεις, εξέφρασαν την ανησυχία τους για την εξέλιξη αυτή. Τόνισαν το ενδιαφέρον και τις πρωτοβουλίες του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την επίτευξη της συμφωνίας απόδοσης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά στον δήμο και την ολοκλήρωση της εξεύρεσης πόρων για την πρώτη φάση έργων αναστήλωσης των κτηρίων και ανάπλασης χώρων πρασίνου. «Λόγω των καθυστερήσεων που έχουν ήδη διαπιστωθεί στη διαδικασία έγκρισης των μελετών κινδυνεύει το χρονοδιάγραμμα του ΕΧΣ και της ΣΜΠΕ για την οποία δεν έχει αρχίσει ακόμη η διαβούλευση» επισήμαναν και κάλεσαν το ΥΠΕΝ να εγκρίνει ταχύτατα το ΕΧΣ «ώστε να μπορέσει ο δήμος να προχωρήσει απρόσκοπτα τόσο στα έργα που ήδη έχει προγραμματίσει και για τα οποία έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση, αλλά και να προχωρήσει στην πλήρη ανάπλαση και αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου και την απόδοσή του όχι μόνο στην τοπική κοινωνία αλλά σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL