Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Ενώ οι χριστιανικές οργανώσεις επιμένουν στο λάθος... - υπουργό Μεταφορών και τον Στ. Πέτσα για την απόσυρση * Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος "κάρφωσε" τη ΣΤΑ.ΣΥ. με φόντο την αξιολόγησή της από το υπερταμείο / "Γαλάζια" πολυφωνία για την αφίσα της ντροπής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ενώ οι χριστιανικές οργανώσεις επιμένουν στο λάθος... - υπουργό Μεταφορών και τον Στ. Πέτσα για την απόσυρση * Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος "κάρφωσε" τη ΣΤΑ.ΣΥ. με φόντο την αξιολόγησή της από το υπερταμείο / "Γαλάζια" πολυφωνία για την αφίσα της ντροπής

Διαφορετικές γραμμές εντός του κυβερνητικού στρατοπέδου για το θέμα της αφίσας κατά των αμβλώσεων στο μετρό αναπαρήγαγαν χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας και ο βουλευτής της Ν.Δ. Κων. Μπογδάνος. Την ίδια στιγμή, σιγή ιχθύος από τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη για την πρώην εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο για το Παιδί, και νυν πρόεδρο της Δημοτικής Εταιρείας Αερίου Δήμητρα-Ινέζ Αγγελή-Λυκούδη, η οποία, σύμφωνα με τον Νάσο Ηλιόπουλο, συμμετέχει στην καμπάνια "Αφήστε με να ζήσω".

Στο μεταξύ, οι 19 χριστιανικές οργανώσεις που συναποτελούν την καμπάνια, που υποστηρίζεται από την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολύτεκνων Ελλάδας, απέστειλαν χθες δελτίο Τύπου προς τα ΜΜΕ σημειώνοντας ότι ιδρύθηκε "με σκοπό να ενημερώνει με κάθε νόμιμο και δημοκρατικό τρόπο τους συμπολίτες μας για το θαύμα της Ζωής του αγέννητου παιδιού σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα και την ορθόδοξη παράδοσή μας, αλλά και να βοηθά όσες γυναίκες πιέζονται για έκτρωση και επιθυμούν να κρατήσουν το παιδί τους. Στο πλαίσιο αυτής της ενημέρωσης προβήκαμε σε διαφημιστική καμπάνια σε κάποιους σταθμούς του μετρό με αποκλειστικό σκοπό την ενημέρωση για τη μοναδική και ανεπανάληπτη ανθρώπινη ζωή που φιλοξενείται στην κοιλιά της μητέρας, προβάλλοντας αποκλειστικά επιστημονικές πληροφορίες για την ενδομήτρια ζωή του εμβρύου".

Στ. Πέτσας: Η ΣΤΑ.ΣΥ. άργησε

Για το θέμα πήρε χθες θέση, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου, και ο Στ. Πέτσας στηρίζοντας τον υπ. Μεταφορών Κ. Καραμανλή για την απόφασή του να κατεβάσει την αφίσα από τους σταθμούς του μετρό. Όπως σημείωσε, "οι διαφημιστικές καμπάνιες σε δημόσιους χώρους δεν πρέπει να διχάζουν την κοινωνία μας, ιδίως για τόσο ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα όπως αυτό. Η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. δεν επέδειξε την ανάλογη εγρήγορση και δεν αξιολόγησε το ζήτημα όπως θα έπρεπε και γι’ αυτό ελέγχεται".

Η τελευταία αποστροφή του κυβερνητικού εκπροσώπου ενδεχομένως να φανερώνει παρασκηνιακές κινήσεις σε σχέση με τη διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ., καθώς αυτές τις μέρες αξιολογείται από το υπερταμείο, στο οποίο ανήκει, με την αρωγή της ελεγκτικής εταιρείας KPMG.

Ο Μπογδάνος... βάφτισε το κρέας ψάρι

Με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον υπ. Μεταφορών, όμως, δεν φάνηκε να συμφωνεί ο βουλευτής της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος διαφώνησε με την απόσυρση της αφίσας. Μιλώντας χθες στον ρ/σ Θέμα 104,6 ο γνωστός για τις μισαλλόδοξες κορώνες του βουλευτής υποστήριξε ότι θα έπρεπε να κατέβουν στην περίπτωση που «διέδιδαν ψέματα, εάν παρανομούσαν ή προέτρεπαν σε παρανομία, εάν το περιεχόμενό τους ήταν υπερβολικά γραφικό ή εάν η εταιρεία επικαλείτο πολιτική ενάντια στη φιλοξενία κοινωνικών μηνυμάτων που ίσως κρίνονται αμφιλεγόμενα. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει».

Επιχείρησε δε να βαφτίσει το κρέας ψάρι λέγοντας ότι «έγινε εσφαλμένη ανάγνωση της καμπάνιας», καθώς «κανείς δεν συζητά ή θέτει υπό αίρεση το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Δεν είναι καν αυτό το περιεχόμενο του μηνύματος που τελικά λογοκρίθηκε. Η εκστρατεία τοποθετείται υπέρ της μη άσκησης ενός δικαιώματος που δεν αμφισβητείται. Γιατί αυτό το πράγμα περιορίζεται και κατεβαίνει;».

Ν. Ηλιόπουλος κατά "αφωνίας" Μπακογιάννη

Λάβρος κατά του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη εμφανίστηκε χθες ο Νάσος Ηλιόπουλος, διότι δεν παίρνει θέση σε σχέση με την αποκάλυψη ότι πίσω από τις αφίσες της καμπάνιας κατά των αμβλώσεων βρίσκεται και η κ. Δήμητρα-Ινέζ Αγγελή-Λυκούδη, που είχε γίνει γνωστή όταν προσπάθησε να κλείσει το σχολείο της Πακιστανικής Κοινότητας. Μιλώντας Στο Κόκκινο 105,5, ο Ν. Ηλιόπουλος τόνισε καυστικά ότι ο Κ. Μπακογιάννης έχει αναγάγει την "αφωνία" σε "άθλημά του", καθώς αντίστοιχη σιγή έχει επιδείξει σε πολλά ζητήματα, όπως τα γεγονότα αστυνομικής αυθαιρεσίας στα Εξάρχεια και στο Κουκάκι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL