Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Κωλοτούμπα Καράογλου για τα περί διαφθοράς από τη διοίκηση Στ. Παππά στον ΟΑΣΘ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κωλοτούμπα Καράογλου για τα περί διαφθοράς από τη διοίκηση Στ. Παππά στον ΟΑΣΘ

Όχι μόνο πήρε πίσω ο Θόδωρος Καράογλου τα περί «διαφθοράς» και «κακοδιαχείρισης» στον ΟΑΣΘ από τον Στέλιο Παππά και τον Σάββα Παναγιωτίδη, αλλά δήλωσε και ότι τους σέβεται και τους υπολήπτεται ως πρόσωπα... Αυτά ενόψει της χθεσινής συζήτησης της αγωγής που κατέθεσαν εναντίον του οι δύο και η οποία αποσύρθηκε μετά την «κωλοτούμπα» του υφυπουργού Μακεδονίας - Θράκης.

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι ο Θ. Καράογλου, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων του, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Μακεδονία» και σε ερώτηση για τον ΟΑΣΘ, υποστήριξε ότι «από τότε που ανέλαβε η κρατική διοίκηση, τα προβλήματα, τα ελλείμματα και η διαφθορά υπάρχουν σε μέγιστο βαθμό». Οι Στ. Παππάς και Σ. Παναγιωτίδης με εξώδικό ζήτησαν από τον ΥΜΑΘ να ανακαλέσει τα όσα είπε εναντίον τους και εκείνος, αντί «συγγνώμης» για την κατασυκοφάντησή τους, υποστήριξε ότι τα όσα είπε αποτελούν «διδάγματα κοινής πείρας» (!) και έκανε λόγο για «οικονομική κατάρρευση του Οργανισμού»), εμμένοντας ουσιαστικά στην αρχική του δήλωση.

Έτσι οι πρώην διοικούντες τον ΟΑΣΘ στράφηκαν στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση προκειμένου να προστατέψουν την τιμή και την υπόληψή τους. Χθες στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης οι Στέλιος Παππάς και Σ. Παναγιωτίδης κατάφεραν μια μεγάλη ηθική και πολιτική νίκη.

«Τους σέβομαι και τους υπολήπτομαι»...

«Διευκρινίζω ότι η συνέντευξή μου αφορούσε το χρόνιο και γενικότερου κοινού ενδιαφέροντος πρόβλημα των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, που ταλανίζει καθημερινά τους συμπολίτες μας, χωρίς να στοχεύω στην επίμαχη περικοπή της να προσβάλω προσωπικά τον κ. Παππά και τον κ. Παναγιωτίδη, στη θεσμική ιδιότητα των οποίων αναφέρθηκα και τους οποίους προσωπικά σέβομαι και υπολήπτομαι.

Συγκεκριμένα, ανακαλώ τα περί κακοδιαχείρισης και διαφθοράς στον ΟΑΣΘ κατά το διάστημα που οι ως άνω μετείχαν στη διοίκησή του, κατά την περίοδο που ο ΟΑΣΘ περιήλθε στο Ελληνικό Δημόσιο και τέθηκε σε εκκαθάριση εν λειτουργία» αναφέρει η γραπτή δήλωση του Θ. Καράογλου που κατέθεσε χθες στο δικαστήριο ο δικηγόρος του.

Γρανάζι της «μαύρης προπαγάνδας» της Ν.Δ.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο νυν ΥΜΑΘ ήταν ένας από τους βουλευτές της Ν.Δ. που στο παρελθόν με «ραβασάκι» ζητούσαν από τη διοίκηση του κρατικοδίαιτου ιδιωτικού ΟΑΣΘ να προσλάβει μερικές δεκάδες ψηφοφόρους του. Ως βουλευτής της Ν.Δ. πριν από τις τελευταίες εθνικές εκλογές συμμετείχε και αυτός στη «μαύρη προπαγάνδα» που με ψέματα στόχευε όχι μόνο στην απαξίωση της αποϊδιωτικοποίησης του οργανισμού, αλλά και στο να διασυρθούν τα πρόσωπα που είχαν διοριστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και είχαν επωμιστεί την υπόθεση της εκκαθάρισης του ΟΑΣΘ.

«Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια» λέει ο λαός και χθες ο Θ. Καράογλου αναγκάστηκε να πει την αλήθεια, ότι δηλαδή επί διοίκησης Στ. Παππά δεν υπήρξε ούτε κακοδιοίκηση ούτε διαφθορά και ότι τα «διδάγματα κοινής πείρας» για τους κρατικούς οργανισμούς, που προφανώς τα αποκόμισε από τις κυβερνήσεις του κόμματός του και του ΠΑΣΟΚ, δεν ισχύουν για την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στον ΟΑΣΘ.

Στ. Παππάς: Αποκαταστάθηκαν το δίκαιο και η δημοκρατία

«Όταν οι υπουργοί για λόγους προπαγάνδας εκτοξεύουν συκοφαντίες έρχεται η ώρα της Δικαιοσύνης, τότε μετριέται το ανάστημά τους» σχολίασε ο Στ. Παππάς, ενώ τόνισε ότι η χθεσινή ήταν «μια μάχη που δώσαμε για να αποκατασταθούν το δίκαιο και η δημοκρατία».

«Η συγκεκριμένη δήλωση του κ. Καράογλου ήταν άκρως προσβλητική και υπονόμευε την ίδια τη δημοκρατική διαδικασία στον τόπο μας. Είναι καλό που την ανακάλεσε, αλλά πρέπει οι πολιτικοί να σκέφτονται καλύτερα, διότι η ιστορία της δημοκρατίας δεν μπορεί να υπονομεύεται από αυτούς που καλούνται να την υπερασπίζονται» πρόσθεσε.

Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ κάνοντας λόγο για «μια μεγάλη δικαίωση και προσωπικά για μας και τις επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης». Ο Σ. Παναγιωτίδης χαρακτήρισε «θετικό το γεγονός ότι έγινε ανάκληση από τον κ. Καράογλου», κάτι που, όπως είπε, «δείχνει ότι τέτοιο θέμα κακοδιαχείρισης και διαφθοράς στον ΟΑΣΘ δεν υπήρχε. Αντιθέτως είμαστε μια διοίκηση που έδωσε μάχη για την καταπολέμηση της διαφθοράς, της αναξιοκρατίας και της λαμογιάς».

Στα δικαστήρια, στο πλευρό του Στ. Παππά και του Σ. Παναγιωτίδη, βρέθηκαν χθες οι βουλευτές Δ. Αυγέρη, Χρ. Γιαννούλης, Κ. Νοτοπούλου, Αλ. Τριανταφυλλίδης, Σωκ. Φάμελλος, ο πρώην βουλευτής Τρ. Μηταφίδης, η δημοτική σύμβουλος Ρ. Καλφακάκου, ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης Χρ. Δουίτσης κ.ά. «Η πολιτική της Ν.Δ., η πολιτική της λάσπης. Ο ΥΜΑΘ κ. Καραόγλου συκοφάντησε τη διοίκηση του Στέλιου Παππά και του Σάββα Παναγιωτίδη στον ΟΑΣΘ. Φυσικά μπροστά στη Δικαιοσύνη και στις συνέπειες μιας πιθανής καταδικαστικής απόφασης ανακάλεσε. Παλαιοκομματισμός, ψέμα και ο παλιός σάπιος ΟΑΣΘ, η πολιτική τους. Ένα, ένα θα παίρνετε πίσω τα ψέματά σας. Μόνο ντροπή» σχολίασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» Κατερίνα Νοτοπούλου. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι μέχρι αργά χθες το βράδυ όλα τα φιλοκυβερνητικά ηλεκτρονικά μέσα «ενημέρωσης» δεν φιλοξένησαν την «κωλοτούμπα» του Θ. Καράογλου.

Στα πολύ «μαλακά» ο Χρ. Στεφανίδης για το «φέσι» στα ταμεία

Στο μεταξύ χθες ο τελευταίος πρόεδρος του ιδιωτικού ΟΑΣΘ Χρ. Στεφανίδης, που δικαζόταν σε δεύτερο βαθμό για τη μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών άνω των 24 εκατ. ευρώ, ναι μεν δεν αθωώθηκε από το Εφετείο, αλλά στην ουσία απαλλάχθηκε για το «φέσι» στα ασφαλιστικά ταμεία, αφού η μόνη επίπτωση για τον ίδιο είναι μια μικρή χρηματική ποινή.

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε τετραετή ποινή φυλάκισης αφού του είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό των «μη ταπεινών ελατηρίων», διότι τα χρήματα των ασφαλιστικών εισφορών τα μοίρασε στους πρώην μετόχους ως μέρισμα... Αυτό είχε σχολιαστεί έντονα, ενώ χθες το δικαστήριο του αναγνώρισε και δεύτερο ελαφρυντικό, αυτό του «προγενέστερου έντιμου βίου».

Έτσι οι δικαστές τον έριξαν στα πολύ «μαλακά» καταδικάζοντάς τον σε χρηματική ποινή για 90 ημερήσιες μονάδες. Μάλιστα προσδιόρισαν την κάθε μία προς μόλις 5 ευρώ, οπότε ο κ. Στεφανίδης ουσιαστικά καλείται να πληρώσει μόλις 450 ευρώ και τις σχετικές προσαυξήσεις για το «φέσι» των 24 εκατ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL