Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.4°C
4 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.4°C13.3°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.2°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
0 BF 93%
Γερμανική αλληλεγγύη - τουλάχιστον στα λόγια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γερμανική αλληλεγγύη - τουλάχιστον στα λόγια

Ο λόγος σου με χόρτασε και το ψωμί σου φα' το. Την αλληλεγγύη του Βερολίνου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προς την Κύπρο και την Ελλάδα εξέφρασε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Άνεγκρετ Κραμπ - Καρενμπάουερ από το κατάστρωμα της κορβέτας «Ludwigshafen am Rhein», η οποία συμμετέχει στην αποστολή UNIFIL των Ηνωμένων Εθνών και πλέει ανοιχτά της Κύπρου.

Η Γερμανία, τόνισε η ΑΚΚ σύμφωνα με την εφημερίδα "Die Welt", κάλεσε «από κοινού με τους Ευρωπαίους εταίρους της» την Τουρκία να αποδεχτεί «αυτή τη νομική αντίληψη, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, του Δικαίου της Θάλασσας». Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πρόσθεσε η ίδια, όρισε ένα πλαίσιο κυρώσεων. «Τώρα πρέπει να δούμε πώς αυτό το πλαίσιο θα γεμίσει για το μέλλον με σύνεση» συνέχισε και επισήμανε ότι η ανατολική Μεσόγειος είναι «πλούσια σε κοιτάσματα, τα οποία χρειαζόμαστε για την παροχή ενέργειας» και γι' αυτό έχουν σ' αυτή την περιοχή «πάρα πολλοί τεράστια οικονομικά συμφέροντα».

Η υπουργός και πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών παρακολούθησε άσκηση της γερμανικής κορβέτας στην περιοχή και είχε συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό της Σάββα Αγγελίδη, ενώ επισκέφθηκε και τις γερμανικές δυνάμεις στη Λεμεσό.

Οι δηλώσεις αλληλεγγύης της ΑΚΚ έχουν τη σημασία τους, ωστόσοη Γερμανία δεν “καίγεται” για την ενεργοποίηση των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, ενώ, όπως αποκάλυψε προχθές η έκθεση των εκκλησιών (sic) για τους εξοπλισμούς, ακόμη και μετά τον Οκτώβριο -οπότε και μπήκε η Τουρκία στη βόρεια Συρία- συνεχίστηκαν οι γερμανικές εξαγωγές όπλων στην Άγκυρα.

Επιπλέον, έχει ενδιαφέρον να δει κανείς πώς κάλυψε ο γερμανικός Τύπος την επίσκεψη της Άνεγκρετ Κραμπ - Καρενμπάουερ στην Κύπρο, για την ακρίβεια στους Γερμανούς φαντάρους και ναύτες στη Μεγαλόνησο. Αυτό που προέβαλε ήταν η ομιλία της προς τους στρατιώτες και ο “πόλεμος” που κήρυξε ενάντια στα κρούσματα ακροδεξιού εξτρεμισμού στο στράτευμα. “Δεν θα κάνουμε κανέναν συμβιβασμό. Αποφασιστικά αντιμετωπίζουμε κάθε μορφή ακροδεξιού εξτρεμισμού” είπε και πρόσθεσε ότι: “ο καθένας και η καθεμιά μας φέρουμε και προσωπική ευθύνη”. Να σημειωθεί ότι κάθε τρεις και λίγο εντοπίζονται ακροδεξιά δίκτυα εντός του γερμανικού στρατού - και υποτίθεται ότι οι αρμόδιες αρχές προσπαθούν να τα ξηλώσουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL