Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Πάνε να "ξεπλύνουν" το "Noor1" μέσω της Προανακριτικής!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάνε να "ξεπλύνουν" το "Noor1" μέσω της Προανακριτικής!

Και το ναρκοπλοίο "Noor1" θα επιχειρήσουν να «ξεπλύνουν» η Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. μέσω της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής; Το ερώτημα αυτό προκύπτει μετά από το αίτημα των βουλευτών του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Β. Κερκέρογλου και Ευ. Λιακούλη να κατατεθούν στην Προανακριτική έγγραφες καταθέσεις «που αφορούν τον Δ. Παπαγγελόπουλο» από μια έρευνα που, σύμφωνα με πληροφορίες τους, «διεξάγεται από την Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» και αφορά «την υπόθεση που είναι γνωστή ως 'Noor1'». Παρ όλο που η Προανακριτική ερευνά, υποτίθεται, τυχόν παρεμβάσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού στη Δικαιοσύνη για το σκάνδαλο Novartis, το αίτημα έγινε δεκτό τόσο από τη Ν.Δ., όσο και από την Ελληνική Λύση.

ΣΥΡΙΖΑ: "Αυτοεξευτελισμός"

Για «αυτοεξευτελισμό» κάνουν λόγο κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες επισημαίνουν ότι μετά την κατάρρευση του αφηγήματος Ν.Δ. - ΚΙΝ.ΑΛΛ, που προσπάθησε να εμφανίσει ως σκευωρία ένα σκάνδαλο με διεθνείς διαστάσεις, όπως αυτό της Novartis, "η πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής οδηγείται πια στον αυτοεξευτελισμό, επιχειρώντας να βαφτίσει ως 'σκευωρία' και την υπόθεση του 'Noor1' με τους τόνους ηρωίνης». «Τους είχαμε προειδοποιήσει ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα αδιέξοδα που οι ίδιοι δημιούργησαν» υπογραμμίζουν οι πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αναμέναμε σπασμωδικές κινήσεις από την πλευρά τους, όχι όμως και την αυτογελοιοποίησή τους» τονίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνουν ότι «ο 'προστατευόμενος' μάρτυράς τους Ν. Μανιαδάκης αρνήθηκε να αναιρέσει τις καταθέσεις που έχει δώσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς περί χρηματισμού πολιτικών προσώπων, ενώ η κατάθεση του Ι. Αγγελή εξελίχθηκε σε μεγάλο φιάσκο, με αντιφάσεις και παλινωδίες. Κανείς τους δεν κατέθεσε κάτι εις βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δ. Παπαγγελόπουλου, γεγονός που ακυρώνει στην πράξη το κατηγορητήριο της Ν.Δ. Η χαριστική βολή ήρθε από την ανανέωση της εμπιστοσύνης της ολομέλειας του Συμβουλίου Εφετών προς τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς. Πανικόβλητες από τις εξελίξεις αυτές, οι ηγεσίες της Ν.Δ. και της σαμαρικής συνιστώσας του ΚΙΝ.ΑΛΛ. επιδιώκουν τώρα να κατασκευάσουν νέο αφήγημα».

Το αίτημα

Χθες, στη συνεδρίαση της Προανακριτικής, οι βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Βασίλης Κεγκέρογλου και Ευαγγελία Λιακούλη σε έγγραφό τους επικαλέστηκαν πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σύμφωνα με τις οποίες στην Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου του υπουργείου διεξάγεται έρευνα για το "Noor1". «Πληροφορούμαστε πως κατατίθενται στοιχεία που αφορούν τον Δ. Παπαγγελόπουλο, τα οποία, αν πράγματι υπάρχουν, πρέπει να συσχετιστούν με την έρευνα που διεξάγει η παρούσα Επιτροπή της Βουλής» αναφέρουν και ζητούν να κατατεθούν στην Επιτροπή όσα έγγραφα εμπεριέχουν καταθέσεις που αφορούν την υπόθεση.

Δηκτική η Δ. Αυγέρη

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη ρώτησε τους βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛΛ. πώς γίνεται να επικαλούνται απόρρητες πληροφορίες κι αν αυτές αφορούν τους εννέα μάρτυρες που έχουν δολοφονηθεί ή τους ανακριτές που αυτοεξαιρούνται από την υπόθεση. Όμως από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. δεν της απάντησε κανείς...

Άλλαξαν τη σειρά της Ελ. Ράικου...

Η Επιτροπή αποφάσισε χθες να καλέσει ως μάρτυρες αρχικά τον εκδότη Μανώλη Βουλκίδη, που αναφέρεται στη δικογραφία ως εμπλεκόμενος στο «ξέπλυμα» για λογαριασμό της Novartis, και στη συνέχεια την εισαγγελέα Ελένη Ράικου. Επισημαίνεται ότι η Ελ. Ράικου επρόκειτο να είναι η επόμενη μάρτυρας που θα κατέθετε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, πλην όμως η σειρά άλλαξε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να ζητηθούν και να κατατεθούν τα εμβάσματα που έχουν γίνει από τη Novartis προς τον σύζυγο της Ελ. Ράικου και να προσκομιστεί και η δήλωση πόθεν έσχες της. Η πλειοψηφία δέχθηκε το πρώτο αίτημα, όμως απέρριψε το δεύτερο προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL