Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ: / Αλέξης Χαρίτσης: Καλωσορίζουμε τον κ. Μητσοτάκη στον κόσμο της αναδοχής και της υιοθεσίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ: / Αλέξης Χαρίτσης: Καλωσορίζουμε τον κ. Μητσοτάκη στον κόσμο της αναδοχής και της υιοθεσίας

“Δεν χωρούν επικοινωνιακές φιέστες και λαθροχειρίες σε ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο ζήτημα”, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης στην κυβέρνηση, λίγες ώρες μετά την προχθεσινή εκδήλωση - πυροτέχνημα για την υιοθεσία και αναδοχή στο Ζάππειο Μέγαρο, όπου απηύθυνε ομιλία ο πρωθυπουργός. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ακόμη πως “η αναδοχή και η υιοθεσία είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση αγάπης και αλτρουισμού", την οποία, όπως υπογράμμισε, "υλοποίησε με νέους όρους ο ΣΥΡΙΖΑ και την αγκάλιασε ο ελληνικός λαός”.

Η ανάγκη να μπουν τα πράγματα στη θέση τους προέκυψε μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος σε αρκετά σημεία απαξίωσε την προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης και ανακάλυψε πως το βασικό εργαλείο του νόμου 4538 ήταν εμπνεύσεως της σημερινής υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, η οποία τη μοιράστηκε σε... κάποια εκδήλωση. Κι όλα αυτά, τη στιγμή που η κυβέρνηση σήμερα δεν έχει να επιδείξει απολύτως καμία δράση σε σχέση με την αξιοποίηση του νόμου. “Καλωσορίζουμε τον κ. Μητσοτάκη στον κόσμο της αναδοχής και της υιοθεσίας που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ με νέο νόμο το 2018 και εφαρμόζεται ηλεκτρονικά εδώ και οκτώ μήνες", σχολίασε δηκτικά ο Αλ. Χαρίτσης.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ επί 4,5 χρόνια δεν έκανε τίποτε για το ευαίσθητο ζήτημα της αναδοχής και της υιοθεσίας", αντέτεινε το υπουργείο Εργασίας, βγάζοντας ανακοίνωση χθες το απόγευμα και σημείωσε, για να τ' ακούσει ποιος άραγε, ότι "σε ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο ζήτημα, όπως είναι η υιοθεσία και η αναδοχή, δεν χωρούν κομματικές σκοπιμότητες".

"Από τη στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη της καταχώρησης των στοιχείων μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου, ενεγράφησαν στο σύστημα επιπλέον 1.255 παιδιά από 60 δομές (έναντι μόλις 91 παιδιών και δύο δομών που καταχωρήθηκαν επί της προηγούμενης διακυβέρνησης)", πρόσθεσε το υπουργείο επιχειρώντας εκ νέου ν' ακυρώσει το έργο του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας όμως στην άκρη ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα ενεργοποιήθηκε μόλις στα τέλη της περασμένης άνοιξης, οπότε ακόμη δεν είχε προλάβει να καταγραφεί μεγάλος αριθμός παιδιών και αιτήσεων.

Επιπλέον οι δομές είχαν μπροστά τους τρίμηνη διορία για να καταθέσουν τους φακέλους των παιδιών, ώστε να μην τους επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις, και αυτή η διορία έληξε μετά τις εκλογές. Οπότε το πραγματικό ερώτημα δεν αφορά τη διαφορά των ποσοτικών στοιχείων, η οποία είναι λογικό να υπάρχει καθώς η Ν.Δ. κυβερνά τους πενταπλάσιους μήνες από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο είναι ενεργός ο νόμος, αλλά αφορά τους λόγους που δεν έχουν ενεργοποιηθεί οι διαδικασίες, από τη σημερινή κυβέρνηση, για τις κυρώσεις στα ιδρύματα που δεν έχουν καταθέσει μέχρι σήμερα τους φακέλους με τα παιδιά που ζουν στις δομές τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL