Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Κυβερνητική αναλγησία για τους εκπαιδευτικούς της Ειδικής Αγωγής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυβερνητική αναλγησία για τους εκπαιδευτικούς της Ειδικής Αγωγής

Το σκληρό, αντικοινωνικό της πρόσωπο έδειξε η κυβέρνηση για ακόμα μία φορά απορρίπτοντας την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα με τον αποκλεισμό χιλιάδων υποψηφίων για τις μόνιμες θέσεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής λόγω μη καταβολής του παραβόλου των τριών ευρώ εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων.

«Η κυβέρνηση επιδεικνύει πολιτική αναλγησία σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς και επιστήμονες» τόνισε η αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, η οποία συνυπέγραψε την τροπολογία μαζί με τον τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη και τον Κώστα Μάρκου.

Υπενθυμίζεται ότι χιλιάδες εκπαιδευτικοί της Ειδικής Αγωγής αποκλείστηκαν από τους πίνακες διορισμών γιατί φέρονται να μην κατέβαλαν το απαραίτητο παράβολο των τριών ευρώ χωρίς δική τους υπαιτιότητα. Λόγω τεχνικής αστοχίας οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι έλαβαν κανονικά έγκυρο αριθμό πρωτοκόλλου χωρίς ειδοποίηση για την εκκρεμότητα και θεώρησαν ότι η αίτησή τους είχε ολοκληρωθεί κανονικά.

Η κυβέρνηση επέλεξε να μην αντιμετωπίσει νομοθετικά το ζήτημα, παρότι είχε τη συγκεκριμένη δυνατότητα, κι έδειξε υπερβολική αυστηρότητα. Οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί που αποκλείστηκαν από τους πίνακες, όχι μόνο δεν μπορούν να διεκδικήσουν μόνιμη θέση, αλλά ούτε και να προσληφθούν ως αναπληρωτές για τρία χρόνια.

Νομοθετική παρέμβαση είχε ζητήσει εμμέσως κι ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ

Τη λύση της νομοθετικής αντιμετώπισης του ζητήματος είχε δείξει εμμέσως κι ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Γιάννης Καραβοκύρης, ο οποίος σε πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είχε επισημάνει ότι «εάν η Πολιτεία αποφασίσει να νομοθετήσει, εμείς, ‘τοίς κείνων ρήμασι πειθόμενοι’, είμαστε για να εφαρμόσουμε τους νόμους της Πολιτείας» προσθέτοντας ότι «εάν η Πολιτεία αποφασίσει να το ρυθμίσει νομοθετικά, ασφαλώς εμείς δεν έχουμε καμία αντίρρηση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL