Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δραγασάκης: Αυτό που υπόσχεται ο Μητσοτάκης για το 2020 -ρυθμό μεγέθυνσης 2,8%- το πέτυχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

"Βέβαια, ακόμη πιο σημαντικά & από το ρυθμό της μεγέθυνσης είναι η βιωσιμότητα, η διατηρησιμότητα & το κοινωνικό πρόσημο της ανάπτυξης. Και δυστυχώς στο πεδίο αυτό η κυβέρνηση της ΝΔ γκρεμίζει ό,τι έχτιζε η προηγούμενη"

Τα αναθεωρημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 1ο & 2ο τρίμηνο του 2019, εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον κ. Μητσοτάκη & καταρρίπτουν με τον πλέον επίσημο τρόπο τους προεκλογικούς μύθους της ΝΔ, σχολιάζει αιχμηρά ο Γιάννης Δραγασάκης με αφορμή τις ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

"Αυτό που υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης για το 2020 -ρυθμό μεγέθυνσης 2,8%- το πέτυχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το τρίμηνο που παρέδωσε την κυβέρνηση. Βέβαια, ακόμη πιο σημαντικά & από το ρυθμό της μεγέθυνσης είναι η βιωσιμότητα, η διατηρησιμότητα & το κοινωνικό πρόσημο της ανάπτυξης. Και δυστυχώς στο πεδίο αυτό η κυβέρνηση της ΝΔ γκρεμίζει ό,τι έχτιζε η προηγούμενη. Και οι συνέπειες δεν θα αργήσουν να φανούν" γράφει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε αναλυτικά το σχόλιο του Γ. Δραγασάκη

Προεκλογικός μύθος 1: «Η οικονομία επί ΣΥΡΙΖΑ ‘σερνόταν’»

Πραγματικότητα 1: Το ΑΕΠ αυξήθηκε το 1ο & 2ο τρίμηνο κατά 1,4% & 2,8% αντίστοιχα, δηλαδή πάνω από 2% στο 1ο 6μηνο του έτους

Προεκλογικός μύθος 2: «Η 13η σύνταξη ήταν μια αχρείαστη προεκλογική ‘παροχή’ του ΣΥΡΙΖΑ»

Πραγματικότητα 2: Με τη 13η σύνταξη 800 εκατομμύρια ευρώ (0,4% του ΑΕΠ) ενίσχυσαν το εισόδημα 2,5 εκατομμυρίων συνταξιούχων

Προεκλογικός μύθος 3: «Τα κοινωνικά επιδόματα είναι αντιαναπτυξιακά»

Πραγματικότητα 3: Καταλύτης της ανάπτυξης το 2ο τρίμηνο ήταν η κατανάλωση των νοικοκυριών, η οποία ενισχύθηκε σημαντικά & από τα 800 εκατομμύρια που στην πλειονότητά τους γύρισαν πίσω στην οικονομία. Όπως & με την αύξηση του κατώτατου μισθού, έτσι & με τη 13 σύνταξη αποδεικνύεται ότι οι άμεσες & μόνιμες παρεμβάσεις τόνωσης του εισοδήματος, ιδιαίτερα των πιο αδύναμων οικονομικά στρωμάτων, έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία, δίνοντας ώθηση στην ανάπτυξη.

Συμπέρασμα:
Αυτό που υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης για το 2020 -ρυθμό μεγέθυνσης 2,8%- το πέτυχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το τρίμηνο που παρέδωσε την κυβέρνηση. Βέβαια, ακόμη πιο σημαντικά & από το ρυθμό της μεγέθυνσης είναι η βιωσιμότητα, η διατηρησιμότητα & το κοινωνικό πρόσημο της ανάπτυξης. Και δυστυχώς στο πεδίο αυτό η κυβέρνηση της ΝΔ γκρεμίζει ό,τι έχτιζε η προηγούμενη. Και οι συνέπειες δεν θα αργήσουν να φανούν.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Πλασιέ ιδιωτικών συμφερόντων στην Παιδεία

Η τροπολογία με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους αποφοίτους ιδιωτικών κολεγίων να συμμετέχουν στη διαδικασία του ΑΣΕΠ για τον διορισμό δασκάλων και καθηγητών ισότιμα με τους πτυχιούχους των δημόσιων πανεπιστημίων κατατέθηκε σχεδόν εν κρυπτώ

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις