Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Ο Αλ. Τσίπρας σήμερα στην Τυνησία / Ο Αλ. Τσίπρας σήμερα στην Τυνησία: Με το βλέμμα στις εξελίξεις μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Αλ. Τσίπρας σήμερα στην Τυνησία / Ο Αλ. Τσίπρας σήμερα στην Τυνησία: Με το βλέμμα στις εξελίξεις μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας

Στην 34η διάσκεψη του Αραβικού Ινστιτούτου Επιχειρηματιών θα δώσει το παρών ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μεταβαίνει σήμερα στην Τυνησία, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της διάσκεψης με θέμα τον ρόλο του κράτους στην ανάπτυξη και με ιδιαίτερη έμφαση στα ενεργειακά, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τυνησίας.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τυνησίας, ενώ θα έχει επαφές με επιχειρηματίες και αξιωματούχους από την περιοχή. Στην ομιλία του αναμένεται να αναφερθεί στη διασύνδεση του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή με τον οικονομικό ρόλο της ως κόμβου μεταφορών ενεργείας, εμπορίου και τεχνολογίας. Πρόκειται ακόμη να τονίσει τη σημασία της ανάπτυξης μιας συνεκτικής ευρωπαϊκής πολιτικής για τη Μεσόγειο, που θα βασίζεται στη συνεργασία με τις μη ευρωπαϊκές χώρες της περιοχής.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η αναφορά του στις πρόσφατες εξελίξεις μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας, υπογραμμίζοντας πως η ευρωμεσογειακή συνεργασία πρέπει να οικοδομηθεί στη βάση του διεθνούς δίκαιου, όσον αφορά τόσο το προσφυγικό όσο και τα θέματα θαλάσσιων ζωνών και ενεργείας. Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, ο ρόλος της Τυνησίας σε σχέση με το Λιβυκό είναι ιδιαίτερα ενεργός και ειδικότερα ο ρόλος που διαδραμάτισε ο πρώην Πρόεδρος της χώρας, που πέθανε το καλοκαίρι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL