Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Χρ.Σπίρτζης: H λαϊκίστικη τακτική της ΝΔ στο προσφυγικό έχει εγκλωβίσει την κυβέρνηση (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρ.Σπίρτζης: H λαϊκίστικη τακτική της ΝΔ στο προσφυγικό έχει εγκλωβίσει την κυβέρνηση (Ηχητικό)

«Μια σειρά δογματισμών που ανέδειξε επικοινωνιακά έχουν φέρει τη Νέα Δημοκρατία στη θέση να πρέπει να πολεμήσει τον εαυτό της», τόνισε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος εκτίμησε παράλληλα, ότι η κυβέρνηση κρίνεται μέχρι στιγμής «απόλυτα ανεπαρκής διαχειριστικά» στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Ο ίδιος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9, εκτίμησε δε, πως θα εξυπηρετούσε καλύτερα τα συμφέροντα της χώρας ο απεγκλωβισμός από την ακροδεξιά ρητορική την οποία ακολουθεί το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και η ΝΔ.

Όσον αφορά στη στη στάση της Τουρκίας στο προσφυγικό, ο Χρ.Σπίρτζης υπογράμμισε ότι «η Άγκυρα έχει διαχρονικά μια συγκεκριμένη πολιτική, μία πολιτική επεκτατική. Δυστυχώς οι εποχές που ήρθαν σε μία κατεύθυνση σύγκλησης με την ΕΕ έχουν παρέλθει. Πρέπει να είμαστε ως χώρα ιδιαίτερα προσεκτικοί και να κάνουμε εκείνες τις συμμαχίες που θα διασφαλίσουν μια σειρά από εθνικά θέματα που ανοίγει η Τουρκία.

» Ένα από αυτά τα θέματα, ως μέσο πίεσης, είναι το προσφυγικό, υπάρχουν πολλά ζητήματα ακόμη που είναι και ακόμη πιο σοβαρά κατά τη γνώμη μου».

Αναφερόμενος στο σχέδιο της ΝΔ για το προσφυγικό, ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «η μεταφορά προσφύγων στην ενδοχώρα είναι κάτι το οποίο, προφανώς, πρέπει να γίνει, το θέμα είναι πως και κάτω από ποιες συνθήκες θα γίνει. Οι κλειστές δομές στα νησιά είναι μια κατάσταση, κατά τη γνώμη μου, απαράδεκτη και σαν πρόταση και σαν λύση».

«Είμαστε υπερήφανοι για την ανθρωπιά που αντιμετωπίσαμε την προσφυγική κρίση επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ και αυτό το έχει αναγνωρίσει ολόκληρος ο πλανήτης. Η Μόρια δεν ήταν ένα παράδειγμα προς μίμηση αλλά τώρα έχουν πρόκειται να γίνουν 22 Μόριες και μάλιστα με άλλους όρους. Μιλάμε για φυλακές επί της ουσίας στα νησιά μας. Καλό θα είναι να μην τιμούμε τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική ιστορία όποτε το θυμάται κανείς σε κάποια επέτειο, καλό θα είναι να το τιμούμε και στην καθημερινότητά μας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Για τους μέχρι τώρα χειρισμούς της κυβέρνησης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «φέρει ευθύνη και η ελληνική κυβέρνηση η οποία αλλάζει το δόγμα και τη στρατηγική που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια μετατρέποντας το προσφυγικό θέμα κυρίως σε μεταναστευτικό. Αυτό δίνει την ευχέρεια τόσο στην Τουρκία όσο και στις ευρωπαϊκές χώρες που δεν θέλουν να επωμιστούν το βάρος να αντιμετωπίζουν την κατάσταση ως διμερές πρόβλημα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

» Θα εξυπηρετούσε καλύτερα τα συμφέροντα της χώρας μας ο απεγκλωβισμός από την ακροδεξιά ρητορική την οποία ακολουθεί το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και η Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία τώρα πληρώνει την άκριτη αντιπολιτευτική τακτική και γραμμή της η οποία καλλιέργησε ένα κλίμα ξενοφοβίας. Και τώρα έχει να αντιμετωπίσει τα δικά της στελέχη είτε είναι δήμαρχοι είτε είναι περιφερειάρχες γιατί με αυτό το κλίμα εκπαιδεύθηκαν. Η χώρα μας άντεξε όταν - με ευθύνη της ΝΔ - στα ταμεία μας δεν υπήρχε ούτε ένα ευρώ, μπορεί σίγουρα να αντέξει και σήμερα που ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε την χώρα εκτός μνημονίων και σε καλή οικονομική κατάσταση».

Σε σχέση με τους τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης, ο Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι «χρειάζεται διαχειριστική επάρκεια για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ενώ η κυβέρνηση δείχνει απολύτως ανεπαρκής. Πρέπει να επανασυσταθεί ένα υπουργείο που θα είναι υπεύθυνο για το ζήτημα τη στιγμή που η κυβέρνηση καρατομεί στην Ελληνική Αστυνομία στελεχών που ήταν ειδικώς καταρτισμένα και κάνει βόλτα την αρμοδιότητα στο υπουργείο Εσωτερικών, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τελικά στο υπουργείο Άμυνας.

» Μια σειρά δογματισμών που ανέδειξε επικοινωνιακά έχουν φέρει τη Νέα Δημοκρατία στη θέση να πρέπει να πολεμήσει τον εαυτό της. Πραγματικά καταλαβαίνω ότι η λαϊκίστικη τακτική της τους έχει φέρει σε κατάσταση εγκλωβισμού αλλά τώρα είναι κυβέρνηση και πρέπει να αντιμετωπίζει τα προβλήματα».

Τέλος όσον αφορά σην ανακοίνωση Χρυσοχοΐδη για τις εκκενώσεις των καταλήψεων ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «όπου υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές πρέπει η Πολιτεία να παρεμβαίνει, το θέμα όμως είναι πως αντιμετωπίζεις τέτοιες καταστάσεις. Το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί στην ουσία του. Τα περισσότερα κτίρια που υπάρχουν καταλήψεις είναι εγκαταλελειμμένα, ας προχωρήσει επιτέλους η λύση του προβλήματος σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους, ας προχωρήσει η ανακατασκευή τους και ας δοθούν προς χρήση σε ανθρώπους που οι αρμόδιες υπηρεσίες κρίνουν ότι πρέπει να φιλοξενηθούν στη χώρα μας».

https://www.youtube.com/embed/sCpxsF4oJlU

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL