Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλαγές στον θεσμό: Επικοινωνιακή διαχείριση της αποτυχίας της κυβέρνησης να εφαρμόσει έγκαιρα τη διαμεσολάβηση

Δ. Καλαματιανός για το νομοσχέδιο: "Απέναντι στην επιστημονική και μακρόχρονη διαδικασία που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται ένα πρόχειρα γραμμένο πόνημα"

«Πίσω από κάποιες δήθεν αλλαγές επιχειρείται να καλυφθεί η ανικανότητα για την έναρξη εφαρμογής της υποχρεωτικότητας της διαμεσολάβησης που είχε τεθεί για την 1η Δεκεμβρίου» τόνισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός κατά την έναρξη της επεξεργασίας του νομοσχεδίου για τη διαμεσολάβηση σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις. Ο Δ. Καλαματιανός έκανε λόγο για προσπάθεια «επικοινωνιακής διαχείρισης» της αποτυχίας αυτής της κυβέρνησης και προειδοποίησε ότι η επιλογή της κυβέρνησης η διαμεσολάβηση να εφαρμοστεί σταδιακά «θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα» στην εφαρμογή της.

Ο Δ. Καλαματιανός περιέγραψε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την αξιολόγηση του θεσμού της διαμεσολάβησης και την κατάρτιση του ισχύοντος νόμου μετά από εργασία ενάμιση χρόνου της ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής. «Απέναντι σ' αυτή την επιστημονική και μακρόχρονη διαδικασία που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται ένα πρόχειρα γραμμένο πόνημα το οποίο ουσιαστικά καταργεί τις διατάξεις του Νόμου 4512 και τις επαναφέρει σε επεξεργασμένα σημεία, σαν ένα copy - paste, με τις όποιες αλλαγές να είναι φωτογραφικές και με οσμή εξυπηρέτησης» σχολίασε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δ. Καλαματιανός επέκρινε την κατάργηση της σημερινής άμισθης κεντρικής επιτροπής διαμεσολάβησης και την αντικατάστασή της με μια επιτροπή που «θα είναι ελεγχόμενη απόλυτα από το υπουργείο», επισημαίνοντας ενδεικτικά ότι η κυβέρνηση μειώνει τον αριθμό των δικαστικών «ώστε η συμμετοχή των ανθρώπων της ηγεσίας του υπουργείου να είναι πάντα η πλειοψηφούσα». Επίσης σημείωσε ότι «δεν χρειάζονται μικροπολιτικές προσεγγίσεις που μπαίνουν στον δρόμο ενός τόσο χρήσιμου θεσμού».

Κ. Τσιάρας: "Υποχρεωτικές οι αλλαγές"

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας υποστήριξε ότι οι αλλαγές στο νομικό πλαίσιο για τη διαμεσολάβηση γίνονται ώστε να υπάρξει συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Άρειου Πάγου και την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Απαντώντας στην κριτική για την αποτυχία της κυβέρνησης να θέσει έγκαιρα σε εφαρμογή τον θεσμό της διαμεσολάβησης, ο Κ. Τσιάρας περιορίστηκε να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κι αυτός είχε αποτύχει ως κυβέρνηση να ξεκινήσει την εφαρμογή της διαμεσολάβησης στην αρχικά ορισμένη ημερομηνία τον Σεπτέμβριο του 2018 αναβάλλοντά την για έναν χρόνο.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Προτεραιότητες...

Πού να το φαντάζονταν όσοι έκαναν ολονύχτιες διαπραγματεύσεις στη σύνοδο κορυφής για το ταμείο ανάκαμψης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης -που σ’ αυτές τις συναντήσεις δεν είχε εμφανιστεί... - σκόπευε να κατευθύνει κάποια εκατομμύρια αυτού του ταμείου στη χρηματοδότηση ιδιωτών...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις