Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Δ.Βίτσας: Η κατάργηση του αρμόδιου υπουργείου το μεγαλύτερο λάθος της ΝΔ στο προσφυγικό (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ.Βίτσας: Η κατάργηση του αρμόδιου υπουργείου το μεγαλύτερο λάθος της ΝΔ στο προσφυγικό (Video)

«Η χθεσινή πορεία του Πολυτεχνείου με τη μαζικότητα και τον όγκου που είχε ήταν απάντηση της κοινωνίας στην κυβέρνηση. Ήταν σα να έλεγε "σταματήστε τον αυταρχικό κατήφορο που έχετε πάρει"», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Βίτσας, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση  επενδύει στη λογική της τάξης, με την επιβολή της βίας».

Ο ίδιος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Chanel, επεσήμανε ότι «η ΝΔ προσπαθεί να περάσει στην κοινή γνώμη ότι τα πανεπιστήμια δε λειτουργούν και ότι είναι χώροι παρασκευής βομβών μολότφ», ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «όλη η ρητορική της ΝΔ προσπαθεί να συνδυάσει τον ΣΥΡΙΖΑ με έκνομες ενέργειες μικρών ομάδων».

https://www.youtube.com/embed/UBgUDV9jL68

Ακόμη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «το ερώτημα πως θα επανσυγκρτοηθεί το φοιτητικό κίνημα στη βάση της ελευθερίας των ιδεών και της έρευνας και πως παραβατικές ομάδες δε θα είναι ανεκτές από την πανεπιστημιακή κοινότητα», είναι υπαρκτό.

«Έχουν αυξηθεί οι επιχειρήσεις της αστυνομίας που γίνονται επί δικαίων και αδίκων», σημείωσε ο Δ.Βίτσας ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι τα ζητήματα στα πανεπιστήμια και στα Εξάρχεια δε θα λυθούν μέσω της αστυνομικής βίας.

«Όλοι είμαστε υπέρ να χτυπηθούν τα κυκλώματα ναρκωτικών και εμπορίας ανθρώπων αλλά με ολοκληρωμένο σχέδιο και σεβασμό στις ελευθερίες του πολίτη», υπογράμμισε ο ίδιος.

Όσον αφορά στο προσφυγικό, ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, τόνισε ότι το μεγαλύτερο λάθος της κυβέρνησης ήταν η κατάργηση του αρμόδιου υπουργείου, «όπως επεσήμανε άλλωστε και το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συμβούλιο».

«Η Ελλάδα μπορεί να πιέζει συνεχώς την ΕΕ για δίκαιο καταμερισμό των προσφύγων και να ζητά μέτρα για τη μείωση των αιτιών της προσφυγιάς και της μετανάστευσης», τόνισε ο Δημήτρης Βίτσας προσθέτοντας ότι το δεύτερο που μπορεί να κάνει είναι ζητεί από την Τουρκία να συγκρατεί τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές».

Σε σχέση με την προεκλογική περίοδο, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, σημείωσε ότι η ΝΔ «έκανε οπισθοχώρηση αναγνωρίζοντας ότι οι ροές έχουν να κάνουν με γεωπολιτικά ζητήματα», υπογραμμίζοντας για το ίδιο θέμα ότι «χρειάζεται πολύ μεγάλη διεθνής κινητοποίηση».

Ακόμη επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση για ιδεοληπτικούς λόγους καθυστέρησε πάρα πολύ στο προσφυγικό αν και της δόθηκε ολοκληρωμένο σχέδιο». 

Τέλος σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «πρέπει να έχουμε προγραμματική και δομική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση».

«Στόχος είναι να αναλάβουμε και πάλι την κυβέρνηση αντιστεκόμενοι σε όσα κάνει και θα κάνει η ίδια σε σχέση κυρίως με την οικονομία», υπογράμμισε ο Δημήτρης Βίτσας.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL