Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Θ. Φωτίου προς υπουργείο Εργασίας: / Θ. Φωτίου προς υπουργείο Εργασίας: Να προκηρύξετε αμέσως τις 393 μόνιμες θέσεις στους προνοιακούς φορείς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θ. Φωτίου προς υπουργείο Εργασίας: / Θ. Φωτίου προς υπουργείο Εργασίας: Να προκηρύξετε αμέσως τις 393 μόνιμες θέσεις στους προνοιακούς φορείς

«Να προκηρύξετε τώρα αμέσως πρώτα τις 393 μόνιμες θέσεις, να τις μοριοδοτήσετε, όπως προβλέψαμε, να παρατείνετε την ανάρτησή τους μέχρι το τέλος του 2020, τις θητείες των υπηρετούντων επικουρικών επιστημονικού προσωπικού, να προκηρύξετε αμέσως μετά τις 400 θέσεις νέου επικουρικού προσωπικού» κάλεσε την κυβέρνηση η Θεανώ Φωτίου κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Η τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για στελέχωση των προνοιακών φορέων που έχουν σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, «κληρονομιά» των μνημονιακών χρόνων.

Η Θ. Φωτίου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καταφεύγει σε «αλχημείες» σε σχέση με τον αριθμό των μόνιμων προσλήψεων, εκφράζοντας την απορία της μήπως οι πόροι που προορίζονταν για τις προσλήψεις αυτές κατέληξαν αλλού. Η Θ. Φωτίου επισήμανε στην υφυπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου ότι «έχετε αργήσει επικίνδυνα και τα πράγματα βρίσκονται 'στο κόκκινο'. Κινδυνεύετε να τινάξετε τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου στον αέρα».

Η Δ. Μιχαηλίδου ισχυρίστηκε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση, παρά τις δηλώσεις της, δεν είχε προχωρήσει τις διαδικασίες των προσλήψεων, διαδικασίες τις οποίες υποτίθεται ότι επιτάχυνε η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Μάλιστα, η υφυπουργός έκανε λόγο για αποστολή στο ΑΣΕΠ 317 θέσεων μόνιμου προσωπικού και όχι 393, υποστηρίζοντας ότι για 50 από αυτές τις θέσεις δεν υπήρξε απολύτως καμία προετοιμασία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL