Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.3°C20.4°C
2 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.6°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.6°C18.8°C
2 BF 81%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
6 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.4°C
0 BF 100%
Σε ρυθμούς VMRO η εθνικιστική πτέρυγα της Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε ρυθμούς VMRO η εθνικιστική πτέρυγα της Ν.Δ.

Χέρι - χέρι με το... VMRO - DPMNE βαδίζει η εθνικιστική πτέρυγα της Ν.Δ. στον απόηχο της ευρωπαϊκού μπλόκου στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Βόρειας Μακεδονίας. “Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν μας αρέσει, ωστόσο ισχύει. Ισχύει, όμως, όσο την τηρούν οι Σκοπιανοί. Εάν παραβιαστεί η συμφωνία, είναι λόγος καταγγελίας της συμφωνίας και άρα τότε παύει να ισχύει» ισχυρίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Είναι που θα έπαιρναν και το Νόμπελ. Στη στροφή το έχασαν. Κάποιοι πίστευαν -και στην Ελλάδα και στα Σκόπια- ότι μπορούν να εκβιάσουν την ένταξη ενός κράτους στην Ε.Ε. επικαλούμενοι μόνο την επίλυση γεωπολιτικών ζητημάτων. Η θέση μας από την αρχή ήταν ξεκάθαρη” συμπλήρωσε (ΣΚΑΪ) ο υπουργός Επενδύσεων επιχειρώντας απεγνωσμένα την αναθέρμανση των σχέσεων με τους “νεομακεδονομάχους” ψηφοφόρους της Ν.Δ.

Αίσθηση δε προκάλεσε η επιδίωξη του Μάριου Σαλμά να οικειοποιηθεί το ευρωπαϊκό βέτο για λογαριασμό της κυβέρνησης! «Μπήκε βέτο. Η διπλωματία είναι πιο πολύπλοκη από ό,τι θέλει ο κ. Αποστόλου να την εμφανίσει. Σημασία έχει ότι επετεύχθη αυτό το οποίο έλεγε η Ν.Δ. προεκλογικά. Επετεύχθη το βέτο, η μη εισδοχή» επεσήμανε ο βουλευτής της Ν.Δ. όταν -στο πλαίσιο τηλεοπτικής εκπομπής- ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου στηλίτευσε τις κυβιστήσεις της Ν.Δ.

Παράλληλα, ήδη από το βράδυ της Παρασκευής ο Κ. Μπογδάνος ισχυρίστηκε περιχαρής για το γαλλικό βέτο ότι «πολιτική είναι να μην είσαι πάντα εσύ ο κακός, αλλά καμία φορά να κάνεις πίσω και να αφήνεις κάποιον άλλο να κάνει τον κακό», ενώ λίγες ώρες νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει από τις Βρυξέλλες ότι “έστω κι αν είναι προβληματική η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν θα θέσει εμπόδια στην ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής χώρας”!

Στον αντίποδα, κυβερνητικές πηγές μεταδίδουν τον προβληματισμό του πρωθυπουργού για τις εξελίξεις, καθώς ο κ. Μητσοτάκης “εκτιμά ότι οι πολιτικοί κραδασμοί στη Β. Μακεδονία για μία ακόμη φορά θέτουν σε κίνδυνο την σταθερότητα στα Βαλκάνια”. “Είναι σίγουρο ότι δεν είναι μια ευχάριστη εξέλιξη για μας. Δεν ευνοεί τη σταθερότητα στην περιοχή” δήλωσε παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (Real FM).

Η μπάλα στην εξέδρα

«Η Ελλάδα μαζεύει τα σπασμένα της εξωτερικής πολιτικής του κ. Τσίπρα και του θιάσου Κοτζιά - Καμμένου. Οι πολίτες ξέρουν ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε την Ελλάδα επί τεσσεράμισι χρόνια κομπάρσο στην Ευρώπη» ισχυρίστηκε αόριστα ο Στέλιος Πέτσας με αφορμή την εκτίμηση του Αλέξη Τσίπρα ότι «η Ελλάδα γυρνά σε ρόλο κομπάρσου στα Βαλκάνια».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αποφεύγοντας να “αγγίξει” τη Συμφωνία των Πρεσπών, περιορίστηκε να συμπληρώσει ότι “όπως προκύπτει από τα επιτεύγματα των πρώτων εκατό ημερών στα εξωτερικά θέματα, από τη συμπεριφορά των εταίρων μας κι από τα δημοσιεύματα στα ξένα ΜΜΕ, η Ελλάδα ξαναγίνεται πρωταγωνίστρια. Όλα τα άλλα είναι ψέματα, φαντασιώσεις και προφάσεις εν αμαρτίαις»...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL