Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στ.Κούλογλου: Πολλαπλασιάζονται τα φαινόμενα σκοταδισμού στην Ελλάδα

Eurokinissi

«Το Σαββατο 19 και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, η αστυνομία εισέβαλλε σε 2 αθηναϊκούς κινηματογράφους, συνέλαβε και οδήγησε σε αστυνομικά τμήματα εφήβους που, οι περισσότεροι με τους γονείς τους, παρακολουθούσαν την κινηματογραφική ταινία "Τζόκερ"», σημειώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Eρώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκφράζοντας την ανησυχία του για τα συνεχή φαινόμενα σκοταδισμού στην Ελλάδα κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, ζητώντας να μάθει τί μέτρα σκοπεύει να πάρει η Κομισιόν για την αντιμετώπισή τους.

«Το Σαββατο 19 και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, η αστυνομία εισέβαλλε σε 2 αθηναϊκούς κινηματογράφους, συνέλαβε και οδήγησε σε αστυνομικά τμήματα εφήβους που, οι περισσότεροι με τους γονείς τους, παρακολουθούσαν την κινηματογραφική ταινία "Τζόκερ". Η υπουργός Πολιτισμού αρνείται ότι κίνησε την διαδικασία, αλλά υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού υποστηρίζουν ότι έδρασαν κατόπιν εντολής της», σημειώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο ίδιος προσθέτει ότι «είχα επισημάνει σε προηγούμενη ερώτηση μου, («Επιστροφή σε εποχές σκοταδισμού») τις πρόσφατες ανησυχητικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Υποτίθεται ότι το έργο ήταν ακατάλληλο για ανηλίκους, αλλά συλλήψεις για κινηματογραφική ταινία είχαν να σημειωθούν από την εποχή της στρατιωτικής δικτατορίας».

«Πολλές εξελίξεις θυμίζουν το σύνθημα της δικτατορίας "Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών". Η υπουργός Παιδείας δήλωσε πρόσφατα ότι η εκμάθηση της ιστορίας "πρέπει να αναπτύσσει την εθνική συνείδηση", άποψη που θεωρείται υπόλογη για τον εθνικισμό και εμπόδιο για την ευρωπαϊκή συνύπαρξη. Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι με τη διδασκαλία των θρησκευτικών "πρέπει να επιδιώκεται η ανάπτυξη της ορθόδοξης χριστιανικής συνείδησης και ότι το μάθημα απευθύνεται αποκλειστικά στους ορθόδοξους χριστιανούς μαθητές", μια  διάκριση σε βάρος των μαθητών άλλων δογμάτων».

Τέλος ο ίδιος σημειώνει ότι ερωτάται η Επιτροπή αν «ανησυχεί για τα συνεχή φαινόμενα σκοταδισμού στην Ελλάδα και τι μέτρα σκοπεύει να πάρει για την αντιμετώπιση τους;».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις