Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
17.5°C21.8°C
2 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.1°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.4°C
4 BF 62%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 47%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.0°C19.9°C
2 BF 40%
Πράττω: Είναι επικίνδυνοι και ανίδεοι στην εξωτερική πολιτική
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πράττω: Είναι επικίνδυνοι και ανίδεοι στην εξωτερική πολιτική

«Να δικαιολογήσουν την αδικαιολόγητη αδράνεια στην εξωτερική πολιτική, προσπαθούν οι κυβερνώντες, αναδεικνύοντας το πόσο επικίνδυνοι και ανίδεοι είναι στον τομέα αυτό» αναφέρει το Πράττω, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα.

«Επιτίθενται χωρίς μέτρο στην εξωτερική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης. Προκαλούμε την κυβέρνηση να πει μία καινούργια ιδέα που έφερε στην εξωτερική πολιτική, έστω μία καινούργια πρωτοβουλία πέραν των υποχωρήσεων της.

Επί χρόνια, τα μέσα που ελέγχει η ΝΔ, αποσιωπούσαν τις πραγματικές επιτυχίες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Φτάσαμε στο σημείο βουλευτής της ΝΔ να προτείνει μέσα στη Βουλή την ανάληψη πρωτοβουλίας για τη δημιουργία ενός διεθνούς θεσμού που υπήρχε ήδη εδώ και τρία χρόνια» τονίζει το Πράττω και προσθέτει:

«Ενδεικτικό και όχι μόνο παράδειγμα, είναι υπουργός που συνάντησε σε διεθνή διάσκεψη τον Κινέζο ομόλογο του -ο οποίος αναφέρθηκε στη διάρκειά της, πολλαπλώς, στο διεθνώς αναγνωρισμένο έργο του Ν. Κοτζιά- παρουσιάστηκε στα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης της ΝΔ ως «θρίαμβος επανεκκίνησης» των σχέσεων των δύο χωρών.

Θεσμοί που συγκροτήθηκαν, δεν λειτουργούν πλέον, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως αυτοί για την προστασία των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Μέση Ανατολή, για τη διασυνοριακή συνεργασία στα Βαλκάνια, για τη συνεργασία του ευρωπαϊκού νότου με τον ευρωπαϊκό βορρά και τις χώρες του Βίσεγκραντ.

Καλό είναι, πριν μιλήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να ενημερώνεται επαρκώς και σκέφτεται τι θα πει, εκτός αν κάτι τέτοιο τον υπερβαίνει».

Νωρίτερα, ο Στ. Πέτσας, με αφορμή τη δήλωση του Αλ. Τσίπρα, είχε αναφέρει: «Η Ελλάδα μαζεύει τα σπασμένα της εξωτερικής πολιτικής του κ. Τσίπρα και του θιάσου Κοτζιά - Καμμένου. Οι πολίτες ξέρουν ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση έκανε την Ελλάδα επί 4,5 χρόνια κομπάρσο στην Ευρώπη.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κινήθηκε πολύ γρήγορα για να διασφαλίσει τα εθνικά συμφέροντα και για να αποκαταστήσει τη θέση της Ελλάδας στην περιοχή μας, αλλά και την αξιοπιστία μας στην Ευρώπη. Όπως προκύπτει από τα επιτεύγματα των πρώτων εκατό ημερών στα εξωτερικά θέματα, από τη συμπεριφορά των εταίρων μας κι από τα δημοσιεύματα στα ξένα Μ.Μ.Ε., η Ελλάδα ξαναγίνεται πρωταγωνίστρια. Όλα τα άλλα είναι ψέματα, φαντασιώσεις και προφάσεις εν αμαρτίαις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL