Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν. Βούτσης: Απειλή για την κοινωνία ο νεοσυντηρητισμός

Eurokinissi

«Ένα κλίμα κι ένας αέρας νεοσυντηρητισμού πνέει στη χώρα και καλό είναι να το σταματήσουμε όλοι μαζί»

Στα απίστευτα και πρωτόγνωρα περιστατικά εισβολής αστυνομικών σε κινηματογράφους που προβαλλόταν η ταινία Joker αναφέρθηκε ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης.

Καυτηριάζοντας το γεγονός ο Νίκος Βούτσης επεσήμανε ότι θα πρέπει να μπει φρένο στη νεοσυντηρητική λογική που επιχειρείται να απλωθεί στην κοινωνική ζωή τονίζοντας χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που έδωσε στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ Radio 104,6: «Ένα κλίμα κι ένας αέρας νεοσυντηρητισμού πνέει στη χώρα και καλό είναι να το σταματήσουμε όλοι μαζί. Ακόμα και μέσα στη σημερινή κυβέρνηση, ο πολιτικός φιλελευθερισμός που ενυπάρχει ως τάση θα πρέπει να σηκώσει το ανάστημά του και να αντισταθεί σε τέτοια φαινόμενα».

Παράλληλα ο Νίκος Βούτσης μίλησε για το νέο ΣΥΡΙΖΑ που δημιουργείται μέσα από το μετασχηματισμό, τη μαζικοποίηση και την κοινωνική γείωση του κόμματος υπογραμμίζοντας:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ισχυρός προοδευτικός πόλος του σημερινού διπολικού συστήματος και εκφράζει με ορίζοντα ευρύτερων συμμαχιών ολόκληρο το φάσμα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. Ένας νέος ΣΥΡΙΖΑ, μαζικός και κοινωνικά γειωμένος θα μετουσιώσει τις ελπίδες και τις προσδοκίες ενός μεγάλου τμήματος της κοινωνίας για την προοδευτική αλλαγή».  

Απαντώντας σε ερώτηση για την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ο τέως πρόεδρος της Βουλής τόνισε:

«Είμαστε υπερήφανοι που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας και μαζί τις ευθύνες μας βγάζοντας τη χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια. Όχι από την κρίση γιατί η κρίση συνεχίζεται. Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, αναλάβαμε την ευθύνη μας στη διακυβέρνηση, βρήκαμε το βηματισμό μας και είμαστε υπερήφανοι. Δώσαμε εξετάσεις και τις δώσαμε σωστά με διαφορετικά δείγματα γραφής και δεν υπήρξε ούτε μία στιγμή που να είπαμε ψέματα στον Ελληνικό λαό.

Είναι δύναμη ηθική και πολιτική για το νέο ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο όλοι εργαζόμαστε, η κριτική ανασκόπηση της 5χρονης ιστορικής διεθνώς περιόδου διακυβέρνησης από την Αριστερά. Όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση δεν υπήρχαν ούτε καν υποδείγματα από την Ευρώπη για να μπορέσουμε να τα μελετήσουμε ή να τα υποστηρίξουμε. Αυτή τη στιγμή η εμπειρία του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μεταγγιστεί και σε Πανευρωπαϊκή κλίμακα.

Ο διάλογος για εκείνη την περίοδο φέρνει στην επιφάνεια και την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία μετεωρίζεται σε αδιέξοδα και άσκησε εκβιασμούς προς τη χώρα μας. Είναι σαφές πως τους κανόνες τους τηρούν κατά το δοκούν όπως στο μεγάλο παράδειγμα του προσφυγικού ζητήματος όπου επί τρία χρόνια δεν τηρούν την απόφαση που η ίδια η Ε.Ε. έχει πάρει έτσι ώστε κάθε χώρα να λάβει το μέρισμα της ευθύνης που της αναλογεί. Παράλληλα βλέπουμε και την πολύ πρόσφατη παρέμβαση Μακρόν που οδηγεί ολόκληρη την Ε.Ε. να λειτουργεί εντελώς αποσταθεροποιητικά στην περιοχή μας, στα Δυτικά Βαλκάνια που όπως γνωρίζουμε είναι έτσι κι αλλιώς μια ήδη αποσταθεροποιημένη περιοχή. Μην ξεχνάμε βέβαια και τις λάθος θεραπείες των μνημονίων τις οποίες αναγνωρίζουν οι ίδιοι οι εμπνευστές τους μόλις συνταξιοδοτηθούν και κατατείνουν να αντιληφθούμε τη μεγάλη ανευθυνότητα και την εκβιαστική τακτική που υπήρχε από πλευράς μεγάλων δυνάμεων της Ε.Ε.».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις