Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Χ.Μάας: Αν χρειαστεί θα μπορούσε να υπάρξει μια μικρή τεχνική παράταση στο Brexit

ΑΜΠΕ

«Αν δεν συγκεντρωθεί πλειοψηφία στην βρετανική κάτω Βουλή, τότε εμείς στην ΕΕ θα πρέπει να δούμε αν θα δοθεί τότε μια πλήρης παράταση - και μόνον τότε θα ληφθεί μια απόφαση γι'αυτό» σημείωσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ

Την ελπίδα ότι οι Βρετανοί βουλευτές θα δείξουν την «υπευθυνότητα που χρειάζεται για να προχωρήσουν σε μια συντεταγμένη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ» εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας, με αφορμή τη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων για το Brexit.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι δεν αποκλείει την περίπτωση οι Ευρωπαίοι να δώσουν μια μικρή παράταση στο Brexit, αν το Λονδίνο χρειαστεί χρόνο για να περάσει τη σχετική νομοθεσία.

«Ελπίζω ότι η βρετανική κάτω Βουλή, δείχνοντας την υπευθυνότητα που χρειάζεται, μπορεί να πάρει μια απόφαση πάνω σε αυτό το ζήτημα σήμερα και ότι βάσει αυτής της απόφασης θα είμαστε σε θέση να επιτύχουμε ένα συντεταγμένο Brexit», δήλωσε ο Χ.Μάας από το Βερολίνο κα πρόσθεσε ότι «αν υπάρξουν προβλήματα στη Βρετανία με την επικύρωση, δεν αποκλείω ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια μικρή, τεχνική παράταση».

Τέλος, ο Γερμανός ΥΠΕΞ σημείωσε ότι «αν δεν συγκεντρωθεί πλειοψηφία στην βρετανική κάτω Βουλή, τότε εμείς στην ΕΕ θα πρέπει να δούμε αν θα δοθεί τότε μια πλήρης παράταση - και μόνον τότε θα ληφθεί μια απόφαση γι'αυτό. Προς το παρόν, δεν θεωρώ ότι είναι συνετό ή αρμόζον να κάνουμε εικασίες σχετικά με αυτό».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις