Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Χ.Μάας: Αν χρειαστεί θα μπορούσε να υπάρξει μια μικρή τεχνική παράταση στο Brexit
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χ.Μάας: Αν χρειαστεί θα μπορούσε να υπάρξει μια μικρή τεχνική παράταση στο Brexit

Την ελπίδα ότι οι Βρετανοί βουλευτές θα δείξουν την «υπευθυνότητα που χρειάζεται για να προχωρήσουν σε μια συντεταγμένη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ» εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας, με αφορμή τη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων για το Brexit.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι δεν αποκλείει την περίπτωση οι Ευρωπαίοι να δώσουν μια μικρή παράταση στο Brexit, αν το Λονδίνο χρειαστεί χρόνο για να περάσει τη σχετική νομοθεσία.

«Ελπίζω ότι η βρετανική κάτω Βουλή, δείχνοντας την υπευθυνότητα που χρειάζεται, μπορεί να πάρει μια απόφαση πάνω σε αυτό το ζήτημα σήμερα και ότι βάσει αυτής της απόφασης θα είμαστε σε θέση να επιτύχουμε ένα συντεταγμένο Brexit», δήλωσε ο Χ.Μάας από το Βερολίνο κα πρόσθεσε ότι «αν υπάρξουν προβλήματα στη Βρετανία με την επικύρωση, δεν αποκλείω ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια μικρή, τεχνική παράταση».

Τέλος, ο Γερμανός ΥΠΕΞ σημείωσε ότι «αν δεν συγκεντρωθεί πλειοψηφία στην βρετανική κάτω Βουλή, τότε εμείς στην ΕΕ θα πρέπει να δούμε αν θα δοθεί τότε μια πλήρης παράταση - και μόνον τότε θα ληφθεί μια απόφαση γι'αυτό. Προς το παρόν, δεν θεωρώ ότι είναι συνετό ή αρμόζον να κάνουμε εικασίες σχετικά με αυτό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL