Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ρ. Σβίγκου: Σε λίγο θα μας πουν ότι και η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν επιτυχία Μητσοτάκη

«Με αγωνία περιμένουμε να μας αποκαλύψει ο κ. Πέτσας τα "επιτεύγματα" της ΝΔ στην εξωτερική πολιτική»

Με μία καυστική δήλωση σχολιάζει η Ράνια Σβίγκου την αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου στα «επιτεύγματα των πρώτων εκατό ημερών στα εξωτερικά θέματα» της κυβέρνησης της ΝΔ.

«Με αγωνία περιμένουμε να μας αποκαλύψει ο κ. Πέτσας τα "επιτεύγματα" της ΝΔ στην εξωτερική πολιτική. Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η κυβέρνηση ήταν απούσα και άφωνη, τη στιγμή που άλλοι διαπραγματεύονταν για το μέλλον των Βαλκανίων. Σε λίγο θα μας πουν ότι και η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν επιτυχία Μητσοτάκη...» επισημαίνει η υπεύθυνη από την Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ για τον Τομέα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Ομογενειακών Υποθέσεων Ρ. Σβίγκου.

Νωρίτερα, ο Στ. Πέτσας, με αφορμή τη δήλωση του Αλ. Τσίπρα, είχε αναφέρει: «Η Ελλάδα μαζεύει τα σπασμένα της εξωτερικής πολιτικής του κ. Τσίπρα και του θιάσου Κοτζιά - Καμμένου. Οι πολίτες ξέρουν ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση έκανε την Ελλάδα επί 4,5 χρόνια κομπάρσο στην Ευρώπη.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κινήθηκε πολύ γρήγορα για να διασφαλίσει τα εθνικά συμφέροντα και για να αποκαταστήσει τη θέση της Ελλάδας στην περιοχή μας, αλλά και την αξιοπιστία μας στην Ευρώπη. Όπως προκύπτει από τα επιτεύγματα των πρώτων εκατό ημερών στα εξωτερικά θέματα, από τη συμπεριφορά των εταίρων μας κι από τα δημοσιεύματα στα ξένα Μ.Μ.Ε., η Ελλάδα ξαναγίνεται πρωταγωνίστρια. Όλα τα άλλα είναι ψέματα, φαντασιώσεις και προφάσεις εν αμαρτίαις».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις