Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Αλ. Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης να πάρει θέση μετά την παραδοχή Γεωργιάδη για Novartis
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης να πάρει θέση μετά την παραδοχή Γεωργιάδη για Novartis

Από το συμβολικό Ακρωτήρι των Χανίων, όπου βρίσκονται οι Τάφοι των Βενιζέλων, ξεκίνησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τη διήμερη περιοδεία του σε Χανιά και Ρέθυμνο, παραχωρώντας μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο τ/σ «Κρήτη TV», που θα προβληθεί απόψε το βράδυ.

Σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ με εγγραφές νέων μελών, την προοδευτική παράταξη της Αριστεράς και τον ιστορικό ρόλο του Ελευθερίου Βενιζέλου. Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση του στη Συμφωνία των Πρεσπών και την πορεία της οικονομίας, αλλά και στον Γιάννη Στουρνάρα για τον ρόλο που διαδραμάτισε με την ιδιότητα του κεντρικού τραπεζίτη.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην ονοματολογία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και στο σκάνδαλο Novartis. Ειδικά για τις εξελίξεις με την υπόθεση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει για την παραδοχή του Άδωνι Γεωργιάδη ότι η Novartis μπορεί να χρημάτιζε και πολιτικά πρόσωπα, και κατέληξε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν παραπέμπει τον ίδιο σε προανακριτική επιτροπή γιατί φοβάται τον διασυρμό, από τη μια τα διεθνή ΜΜΕ να αναδεικνύουν το σκάνδαλο και από την άλλη ο Έλληνας πρωθυπουργός να παραπέμπει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επειδή το ανέδειξε».

Σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία ο Αλ. Τσίπρας «εκτίμησε πως ο κ. Μητσοτάκης θα παρακαλάει να μην κερδίσουν οι ομοϊδεάτες του στη Βόρεια Μακεδονία, καλώντας τον καθένα να φανταστεί να υπήρχαν τουρκικά αεροσκάφη στον εθνικό εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας, κάτι που η Συμφωνία των Πρεσπών απέτρεψε, αναλαμβάνοντας ελληνικά αεροσκάφη τον έλεγχο του εθνικού εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας».

Ακολουθούν αποσπάσματα της συνέντευξης:

"Ο ΒΟΑΚ είναι μια πονεμένη ιστορία. Εμείς επιχειρήσαμε και προχωρήσαμε να πάμε μέσα από τη λογική τριών τμημάτων. Ξεκίνησαν και για τα τρία διαγωνιστικές διαδικασίες.

Μου κάνει εντύπωση. Τα παγώσανε όσα ξεκινήσαμε για να επαναδιαπραγματευθούν με τους εργολάβους.

Φοβάμαι ότι αυτή η τακτική στην Κρήτη θα έχει σαν συνέπεια μεγαλύτερες καθυστερήσεις. Και το κυριότερο. Θα γίνει με διόδια, κάτι που δεν είπαν προεκλογικά».

«Δε μπορεί η εταιρία που συνυπογράφει με τους κολοσσούς να ανήκει σε ένα ιδιώτη. Αλλάζουν όλα. Το ελληνικό δημόσιο να είναι απών σε ένα θέμα που αφορά στον εθνικό πλούτο;

Ο ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και στο εξής

"Ακούω όλες τις εκδοχές αλλά με ενδιαφέρει να ακούσω όσους και όσες στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν προέρχονται από τη μήτρα της ριζοσπαστικής αριστερά. Όλο αυτό τον κόσμο θέλω πρωτίστως να τον ακούσουμε"... Ψάχνουμε να βρούμε ένα τρόπο για να δομήσουμε τη σχέση του πολίτη με ένα συλλογικό κόμμα που δεν θέλει τον πολίτη χειροκροτητή".

"Εκ των πράγματων εφ’ όσον απευθυνόμαστε πλατιά σε κάθε δημοκράτη,  η αυτοοργανωση αποτελεί στόχο"...

"Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να επανέλθει στη διακυβέρνηση της χώρας. Θέλουμε η δεύτερη φορά αριστερά να είναι πιο προετοιμασμένη και η θέση μας στην αντιπολίτευση να μας καταστήσει πιο εμπείρους".

Εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ

"Η εκλογή προέδρου θα γίνει από το συνέδριο, ταυτόχρονα όμως θα ανοίξει η συζήτηση για αλλαγές στο καταστατικό".

"Κάθε άλλο πάρα πρέπει να φοβόμαστε τη λεγομένη ΠΑΣΟΚοποιηση του ΣΥΡΙΖΑ".

Συμφωνία των Πρεσπών

"Η ιστορία θα μας δικαιώσει γι’ αυτή τη Συμφωνία... «Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλαξε τροπάρι. Έλεγε ότι κάναμε συνδιαλλαγή και σήμερα βλέπουμε οτι η Ευρώπη έκλεισε το δρόμο στα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο κ. Γεωργιάδης βρίσκεται σε αμήχανη αναντιστοιχία απέναντι σε όσα λέει ο πρόεδρος της ΝΔ... Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις εξελίξεις με τον Ζάεφ θα παρακαλεί να έρθουν στην εξουσία οι ομοϊδεάτες του... Δεν πιστεύω ότι η Συμφωνία μπορεί να καταρρεύσει. Ελπίζω να συνειδητοποιήσουν στην ΕΕ ότι βρίσκονται μπροστά σε ένα ιστορικό λάθος που δεν πρέπει να γίνει μοιραίο.

Δεν μπορείς να κάνεις εξωτερική πολιτική με το βλέμμα στην εσωτερική. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εγκλωβισμένος στη λογική της ακροδεξιάς του πτέρυγας.  Το πάρτι στη χώρα ξεκίνησε την περίοδο Σημίτη και απογειώθηκε την περίοδο Καραμανλή... Ο κ. Στουρναρας αν και διοικητής της ΤτΕ συμπεριφέρεται σαν ακραίος κομματάρχης".

Για εκλογή ΠτΔ

Για την επιλογή Προέδρους της Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: " Η επιλογή ΠτΔ δεν είναι καλλιστεία...Σήμερα έχουμε το οξύμωρο ο ΠτΔ να προέρχεται από τη συντηρητική παράταξη. Τον επιλέξαμε γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να είναι σύμβολο ενότητας.

Σήμερα ο πρωθυπουργός δε βάζει φρένο στην ονοματολογία που είναι επιζήμια. Η' έχει αποφασίσει ποιος θα είναι ο επόμενος η' θέλει να ευτελίσει το θεσμό".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL