Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.6°C15.2°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
8.5°C13.5°C
1 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.8°C14.7°C
3 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.1°C
0 BF 100%
Τρ.Αλεξιάδης: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τόσα χρόνια στερούσαν το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τρ.Αλεξιάδης: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τόσα χρόνια στερούσαν το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού (Video)

«Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τόσα χρόνια στερούσαν το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού», δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφωνας Αλεξιάδης, προσθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το πρώτο κόμμα από τη δεκαετία του 1940 που ασχολήθηκε» με το εν λόγω ζήτημα. «Έφτιαξε επιτροπή και υιοθέτησε το πόρισμα της».

Ο ίδιος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Chanel, για το ίδιο θέμα, πρόσθεσε ότι «είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε και να κάνουμε συμβιβασμούς» αλλά με βάση και το τι συμβαίνει σε άλλες χώρες.

https://www.youtube.com/embed/6EUMpnIEN0Y

«Θέλουμε να λύσουμε το ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού άλλα δε θέλουμε να αλλοιωθεί το εκλογικό το αποτέλεσμα της Ελλάδας. Δε θέλουμε να επιλέγει για το τι θα γίνει στη χώρα μας, ένας πολίτης άλλης χώρας που έχει να έρθει 30-40 χρόνια στην Ελλάδα και που δεν έχει καμία επίπτωση στη ζωή του η ψήφος του», ξεκαθάρισε ο Τρ.Αλεξιάδης.

Όσον αφορά στο προσφυγικό, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση έφτασε την κατάσταση σε πολλά νησιά σε εκρηκτικό σημείο», ενώ σε σχέση με τα κλειστά κέντρα κράτησης που αναμένεται να δημιουργηθούν την κάλεσε να πει «εάν θα μετατρέψει την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών».

Παράλληλα δεν παρέλειψε να σημειώσει «η ΝΔ ανακάλυψε ότι δεν μπορεί να το λύσει και ότι δεν μπορείς να κάνει άμεσα διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών. Για το προσφυγικό κάναμε παρα πολλά» σημείωσε και πρόσθεσε αναφορικά με την επίσκεψη Χρυσοχοΐδης στη Μόρια ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε πολύ καλή την κατάσταση εκεί.

«Στο προσφυγικό παραλάβαμε λευκή σελίδα, δεν υπήρχε τίποτα. Κάναμε ξεχωριστό υπουργείο, δομές, κέντρα υποδοχής και το αντιμετωπίσαμε» πρόσθεσε ο Τρ.Αλεξιάδης.

Τέλος, αναφορικά με την οικονομική πολιτική της ΝΔ δήλωσε ότι «μέχρι τις εκλογές περιέγραφαν μια οικονομία σε καταστροφή, ενώ σύμφωνα με το προσχέδιο είναι πολύ θετική η εικόνα της οικονομίας».

«Μέχρι τις εκλογές προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι η ΝΔ θα ελαφρύνει φορολογικά τους πολίτες αλλά σύμφωνα με τη σελίδα 22 του προσχεδίου του προϋπολογισμού προστίθεται 600 εκατ ευρώ», σχολίασε ο αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι δεν καταργούνται οι «29 άδικοι φόροι του ΣΥΡΙΖΑ», όπως έλεγαν. 

Ο Τρύφωνας Αλεξιάδης πρόσθεσε δε ότι «αποκαλύπτεται η πολιτική της ΝΔ και από το ότι έλεγαν ότι θα μειώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές αλλά στο προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπεται 660 εκατ. ευρώ επιπλέον. Περιμένουμε εξηγήσεις».

Τέλος, ο ίδιος με αφορμή τις αυξήσεις μισθών μέχρι τα 7.500 ευρώ για τα μέλη των ΔΕΚΟ, που φέρνει η κυβέρνηση στο το αναπτυξιακό ν/σ, έκανε λόγο για «δωράκια σε ισχυρούς και διαπλεκόμενους».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL