Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Γ. Κατρούγκαλος για προσφυγικό: Αυτοδιάψευση Μητσοτάκη και ασύγγνωστη προχειρότητα της κυβέρνησης (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Κατρούγκαλος για προσφυγικό: Αυτοδιάψευση Μητσοτάκη και ασύγγνωστη προχειρότητα της κυβέρνησης (Video)

Για προπαγάνδα και ασύγγνωστη προχειρότητα στο προσφυγικό κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Γιώργος Κατρούγκαλος, καλώντας την να προχωρήσει σε μία σοβαρή συζήτηση, χωρίς όρους υποκρισίας.https://www.youtube.com/embed/-08j14hvRgE

«Αυτοδιαψεύστηκε ο πρωθυπουργός σχετικά με τον ορισμό μεταναστευτικό. Ο πόλεμος στη Συρία θα στείλει πρόσφυγες και όχι μετανάστες. Ανέκαθεν οι ροές ήταν προσφυγικές – μεταναστευτικές. Ποτέ δεν ήταν πλειοψηφικά μεταναστευτικές» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην ΕΡΤ1 και συμπλήρωσε: «Ακόμα μία φορά ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί ψευδή επιχειρηματολογία για να καλύψει διαχειριστικές αδυναμίες. Καταπίπτει ο μύθος του τάχα προσφυγικού – μεταναστευτικού που είναι αποκλειστικά μεταναστευτικό».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να πει τι ακριβώς έχει στο μυαλό της και σημείωσε ότι οι δηλώσεις της είναι κλασική περίπτωση ράβε ξήλωνε. «Κατάπιε την ακύρωση του δεύτερου βαθμού διοικητικής εξέτασης των προσφυγών. Βλέπουμε μία ασύγγνωστη προχειρότητα από μεριάς της κυβέρνησης. Δεν έχουμε ακούσει καμία ιδέα που είναι σύμφωνη με το ευρωπαϊκό δίκαιο και που να καταλήγει σε επιτάχυνση των διαδικασιών» υπογράμμισε και τόνισε ότι η κυβέρνηση παραλείπει να αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα ως προς το ρυθμό εξέτασης του ασύλου στην ΕΕ.

Ο Γ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι πρέπει να προστατευθούμε από τις συνέπειες της παράνομης επέμβασης στη Συρία αλλά ταυτόχρονα πρέπει να σταθούμε απέναντι και στην παρανομία της εισβολής και στο γεγονός ότι εξακολουθεί να παραβιάζει συστηματικά το διεθνές δίκαιο, όχι μόνο προς τη Συρία αλλά και προς Ελλάδα και Κύπρο.

«Μας είχε κάνει εντύπωση και ασκήσαμε κριτική για το γεγονός για τρεις μήνες δεν είχαμε ακούσει τη λέξει κυρώσεις από τα χείλη του πρωθυπουργού σε σχέση με την παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας για το Αιγαίο και για την κυπριακή ΑΟΖ και παρέλειψε να θέσει το θέμα στη μοναδική επικοινωνία που είχε με τον Ερντογάν» τόνισε.

Ο Γ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στην ανάγκη να μη δοθεί πράσινο φως στην επιθετική πολιτική της Τουρκίας γιατί μπορεί να μεταφερθεί και στο δικό μας χώρο. Και επισήμανε ότι πρέπει σταλθεί ένα καθαρό σήμερα στην Τουρκία, «μέχρι εδώ».

«Δεν υπάρχει ξήλωμα του νόμου Κατρούγκαλου»

Κληθείς να σχολιάσει το ασφαλιστικό, ανέφερε ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει ξήλωμα του νόμου Κατρούγκαλου, «από τη στιγμή που η βασική ουσία της μεταρρύθμισης, να έχουμε ένα ενιαίο ταμείο και ενιαίοι κανόνες για όλους, παραμένει ως έχει. Υπήρχαν βελτιώσεις γιατί είχαμε δημοσιονομικό χώρο και διορθώσαμε μία μέγιστη αδικία που είχε επιβληθεί εκβιαστικά από το ΔΝΤ με τις συντάξεις χηρείας».

Όπως είπε, ο νέο σύστημα εφάρμοσε ενιαίους κανόνες για όλους, έδωσε σε αρκετές περιπτώσεις μειώσεις και για αυτό προστατεύσαμε τις συντάξεις με την προσωπική διαφορά. Σε 620.000 όμως περιπτώσεις έδωσε αυξήσεις. Αν υπάρχουν λάθη, να διορθωθούν».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL