Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Όταν ο Τ. Θεοδωρικάκος δίνει "γραμμή" στο ΚΙΝ.ΑΛΛ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Όταν ο Τ. Θεοδωρικάκος δίνει "γραμμή" στο ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Συντονισμένα κινούνται Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. για την ψήφο των αποδήμων, με το κόμμα της Φ. Γεννηματά να υιοθετεί πλέον αυτολεξεί την επιχειρηματολογία - fake news και το πολιτικό σχόλιο του υπουργού Εσωτερικών, συνδράμοντάς τον στην επιχείρηση διαστρέβλωσης των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και στην προσπάθεια να εμφανιστεί απομονωμένος.

Ο Τ. Θεοδωρικάκος λάνσαρε πρώτος το οφθαλμοφανώς ψευδές επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει “να ψηφίζουν μόνοι οι πλούσιοι Έλληνες του εξωτερικού που έχουν τη δυνατότητα να πάρουν το αεροπλάνο”. Το “γαλάζιο” μύθευμα, που αποσκοπεί να κατασκευάσει την εικόνα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να ψηφίζουν οι απόδημοι, υιοθέτησαν και αναπαρήγαγαν χθες ο ένας μετά τον άλλον τα στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Μ. Χριστοδουλάκης, Π. Χρηστίδης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τ. Θεοδωρικάκος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για “ταξική πολιτική” λέγοντας προχθές (ΣΚΑΪ): “Γιατί, αν κάποιος άνθρωπος έχει τα χρήματα να έρθει με το αεροπλάνο από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα και να αφιερώσει τρεις, τέσσερις, πέντε ημέρες διότι έχει αυτή τη δυνατότητα να ψηφίζει εδώ, αλλά δεν θα μπορεί να ψηφίζει για παράδειγμα στο προξενείο μας στη Νέα Υόρκη ή με την επιστολική ψήφο, εάν τελικά αποφασιστεί αυτό;”. Αυτό που εννοεί ο ΥΠΕΣ δεν είναι ότι, εάν δεν περάσει ο νόμος της κυβέρνησης, τότε οι απόδημοι θα συνεχίσουν να ψηφίζουν με φυσική παρουσία στην Ελλάδα, αλλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να συνεχίσουν να έρχονται με το αεροπλάνο για να ασκήσουν το δικαίωμά τους.

Έτσι συνειδητά παραβλέπει τις ανακοινωμένες και δημόσια κατατεθειμένες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τη δήλωση του Αλ. Τσίπρα μετά τη συνάντησή του με τον Κυρ. Μητσοτάκη “να μπορούν να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους όλοι όσοι έχουν ή μπορούν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους”, αλλά και τις επισημάνσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτό θα γίνεται στα προξενεία.

Σε “γραμμή” Θεοδωρικάκου και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. Ο εκπρόσωπος Π. Χρηστίδης δήλωσε πως έχει ταξικό πρόσημο η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ ότι “δεν είναι εύκολο για κάθε έναν από αυτούς να πληρώσει 300, 500, 1.000 ευρώ για να έρθει να ψηφίσει στις εκλογές”. Ομοίως ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος δήλωσε ότι “αν κάποιος έχει χρήματα παίρνει το αεροπλάνο κι έρχεται στην Ελλάδα και ο άλλος που δεν έχει χρήματα θα πρέπει να καθίσει στην Αγγλία ή οπουδήποτε αλλού”, για να σχολιάσει: “Πάλι με τους αδύναμους ο ΣΥΡΙΖΑ”.

Επιπλέον ο γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Μ. Χριστοδουλάκης, που ανέφερε ότι δεν μπορεί η οικονομική επάρκεια κάποιου για την αγορά ενός αεροπορικού εισιτηρίου να καθορίζει τη δυνατότητά του να ψηφίσει. Ίδιο και το πολιτικό σχόλιο: “Μάλλον πρέπει να προβληματιστούν οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως αριστεροί που αποστρέφονται θεωρητικά τέτοιου είδος ‘ταξικούς’ διαχωρισμούς, για τη διαφορετική βαρύτητα της ψήφου με βάση ακριβώς την οικονομική δυνατότητα του καθενός”.

Ν. ΛΙΟΝ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL