Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
"Πάσο" πάει η κυβέρνηση στα συμφέροντα Μαρινάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Πάσο" πάει η κυβέρνηση στα συμφέροντα Μαρινάκη

Τρία στα τρία υπέρ των συμφερόντων του ομίλου Μαρινάκη κάνει η κυβέρνηση στο θέμα της εξαγοράς της Nova / Forthnet από την εταιρεία Alter Ego. Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε χθες στη Βουλή, μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά, πως ούτε στην εξαγορά θα παρέμβει ούτε θα ζητήσει από την Επιτροπή Ανταγωνισμού να ελέγξει την υπόθεση ούτε θα επιτρέψει στην ΕΡΤ να αγοράσει τη Nova / Forthnet.

«Είναι ιδιωτικό θέμα μεταξύ εταιρειών. Δεν εμπλέκεται η κυβέρνηση. Και δεν θα την αγοράσει η ΕΡΤ» είπε ο ;aδ. Γεωργιάδης αμυνόμενος από την κριτική που του έκανε ο Ν. Παππάς. «Θα προκύψει ζήτημα υπερσυγκέντρωσης στον χώρο των media, διότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας όχι μόνο έχει εφημερίδες, ραδιόφωνα, θα έχει δορυφορική τηλεόραση και τηλεόραση επίγειας εκπομπής, αλλά θα προκύψει και ένα μείζον ζήτημα στον χώρο του ποδοσφαίρου» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Μία ΠΑΕ, ο Ολυμπιακός, θα ελέγχει τα ταμεία των άλλων ΠΑΕ».

«Κάτσε χάσε 3-0 και μετά θα πληρωθείς»

«Θα έχουμε, λοιπόν, την Alter Ego, συμφερόντων του κ. Μαρινάκη, να ελέγχει τα ταμεία των άλλων ΠΑΕ. Να του λέει, δηλαδή: ‘Κάτσε χάσε 3-0 και μετά θα πληρωθείς για τα τηλεοπτικά δικαιώματα’» είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Παππάς.

«Πρώτον, μια απλή τέτοια καταγγελία θα τίναζε στον αέρα το συμβόλαιο του επιχειρηματία. Και δεύτερον και κυριότερον, όποια ομάδα θέλει πάει σε άλλο κανάλι. Και άλλα κανάλια έχουν ποδοσφαιρικές ομάδες», απάντησε ο Άδ. Γεωργιάδης αγνοώντας ότι μόνο η ΕΡΤ και η Nova / Forthnet έχουν αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Άδ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «είναι μια ανοιχτή διαδικασία που κάνουν οι πιστώτριες τράπεζες» ξεχνώντας ότι ο όμιλος Μαρινάκη έχει αποκλειστικό δικαίωμα διαπραγμάτευσης. «Όποιος θέλει, πάει και καταθέτει προσφορά. Αν θέλει να πάει να καταθέσει κάποιος καλύτερη προσφορά από τον κ. Μαρινάκη, μακάρι να πάει και να την καταθέσει. Καμία αντίρρηση. Εγώ προσωπικά ως υπουργός Ανάπτυξης θα είμαι πολύ ευτυχής εάν υπάρξει προσφορά καλύτερη του κ. Μαρινάκη», ισχυρίσθηκε.

«Όχι» στην εξαγορά από την ΕΡΤ

Ο Ν. Παππάς επανέφερε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξαγορά της Nova / Forthnet από την ΕΡΤ. «Τη δέχομαι ως ανέκδοτο. Καταλαβαίνετε ότι εμείς ψηφιστήκαμε από τον ελληνικό λαό λέγοντας ότι θα κάνουμε μαζικές ιδιωτικοποιήσεις. Μας ακούσατε να υποσχόμαστε προεκλογικά στον ελληνικό λαό κρατικοποιήσεις;» ήταν η απορριπτική απάντηση του υπουργού Ανάπτυξης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να στείλει επιστολή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για να ελέγξει την εξαγορά. «Δεν χρειάζεται να στείλω την επιστολή, διότι είναι τρεις διαφορετικοί οι τρόποι που επιλαμβάνεται η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ο ένας είναι να στείλω εγώ επιστολή. Ο άλλος είναι να το κάνει αυτεπάγγελτα. Και ο τρίτος είναι εάν υπάρχει καταγγελία. Φαντάζομαι ότι μετά τις καταγγελίες σας θα υπάρξει σχετικός φάκελος στην Επιτροπή Ανταγωνισμού» ισχυρίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης εκφράζοντας βεβαιότητα ότι «όταν η όποια συμφωνία ευοδωθεί, θα επιληφθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL