Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
Θ. Τζάκρη: Τα ερωτηματικά για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού βαραίνουν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θ. Τζάκρη: Τα ερωτηματικά για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού βαραίνουν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

«Το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη κιόλας θητεία το άνοιξε, στη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση (...) αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί έχει δημιουργηθεί τόσος θόρυβος αναφορικά με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ερωτηματικά σε ό,τι αφορά την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού βαραίνουν τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, τα δύο κόμματα που (...) δεν απάντησαν στο πρόβλημα από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα» είπε η βουλευτής Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη που συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», για τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης που αφορά την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού «δεν θα πρέπει να γίνει αντικείμενο εσωκομματικής αντιπαράθεσης» είπε η κ. Τζάκρη.

Αναφερόμενη στις εκατό ημέρες διακυβέρνησης της ΝΔ, η κ. Τζάκρη επισήμανε πως «είναι οι εκατό ημέρες αποδόμησης της κοινωνίας, ξεγυμνώματος και αποκαθήλωσης της πλέον απροετοίμαστης, όπως αποδείχθηκε, κυβέρνησης των τελευταίων ετών (...)» και αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως είναι «ο τελευταίος εκπρόσωπος του νεποτισμού και της οικογενειοκρατίας». Η Ελλάδα - προσέθεσε η κ. Τζάκρη «θα αλλάξει πραγματικά κεφάλαιο στην ιστορία της μόλις απαλλαγούμε από τις οικογένειες. Το μόνο που δεν θέλει η Ελλάδα μετά από δέκα χρόνια χρηματοοικονομικής κατάρρευσης είναι αυτές οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που κάποιες έχουν αρχίσει να ξεδιπλώνονται».

Για το εγχείρημα ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, η κ.Τζάκρη υπογράμμισε πως «ήδη έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα που άνοιξε μόλις χθες 4.000 νέα μέλη. Ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κόμμα από τη φύση του και το μέλλον θα το δείξει, θα στηριχθεί όχι τόσο στον όγκο των μελών του, αλλά στον όγκο των ψηφοφόρων. Δηλαδή, και 700.000 να γραφτούν στο τέλος να θυμηθείτε ότι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση- όποτε και να συμβεί αυτή- εκατομμύρια ψηφοφόρων του εκλογικού σώματος θα ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη γιατί ο κόσμος έχει καταλάβει πολύ καλά τι έχει συμβεί».

Ερωτηθείσα για το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα, η κ. Τζάκρη σημείωσε πως «Η ΝΔ αναμετρήθηκε και μάλιστα από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησής της με το μέγεθος των ψεμάτων της και με το μέγεθος του λαϊκισμού της (...)Εκτιμώ ότι το προσφυγικό η ΝΔ το έχει αντιμετωπίσει όλα αυτά τα χρόνια (...) με μία επιπολαιότητα χωρίς να εμβαθύνει, όπως απαιτούν οι συνθήκες στο θέμα αυτό, γιατί το προσφυγικό είναι ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όχι πρόβλημα ασφάλειας όπως η ΝΔ ήθελε αρχικά να το περάσει στους πολίτες, δηλαδή ότι ο πρόσφυγας και ο μετανάστης συνιστούν απειλή για την ασφάλεια του πολίτη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL