Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.2°C17.9°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.8°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C17.0°C
1 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.2°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
0 BF 72%
Δ. Βίτσας: Η κυβέρνηση συνεχίζει να καθυστερεί στο προσφυγικό (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Βίτσας: Η κυβέρνηση συνεχίζει να καθυστερεί στο προσφυγικό (Video)

Η κατάσταση στα νησιά είναι έκρυθμη, έχουν καταρρεύσει οι υπηρεσίες, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας και τόνισε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να καθυστερεί στο προσφυγικό.https://www.youtube.com/embed/LQ4H2vPFteo

«Το μόνο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση αφού έχει καθυστερήσει τρεις μήνες και καθυστερεί ακόμα, είναι να μεταφέρει τουλάχιστον το 50% αυτών που είναι στα νησιά στην ενδοχώρα σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα» ανέφερε ο Δ. Βίτσας μιλώντας στην ΕΡ1.

Όπως είπε, οι υπηρεσίες στα νησιά έχουν καταρρεύσει καθώς είναι αδύνατο στη Μόρια με 13.000 ανθρώπους να λειτουργούν αρμονικά η υπηρεσία πρώτης υποδοχής και η υπηρεσία ασύλου. «Ήταν πολύ δύσκολη η λειτουργία τους ήδη όταν ήταν 5.000 άτομα» επισήμανε ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο Δ. Βίτσας κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη να επιμείνει στο δίκαιο καταμερισμό σε άλλες χώρες της Ευρώπης, καθώς η Ελλάδα δεν αντέχει η Ελλάδα να φτάσει τους 200.000 – 3000.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

«Δεν είναι ελληνικό το ζήτημα, είναι ευρωπαϊκό. Πρέπει να φτιάξουμε συμμαχίες με τις χώρες πρώτης υποδοχής» σημείωσε και εξέφρασε την ανησυχία του για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, καθώς ήδη υπάρχουν 150.000 πρόσφυγες. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των προσφύγων – μεταναστών, πάνω από 95%, είναι με οικογένειες και όχι παραβατικοί άνθρωποι, ενώ επισήμανε ότι ακόμα και στις περιοχές που υπάρχουν αντιδράσεις, αυτές κρατάνε μερικές μόνο μέρες.

Χιλιάδες νέα μέλη από την πρώτη μέρα

Αναφορικά με τις εγγραφές νέων μελών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας isyriza.gr, ο Δημήτρης Βίτσας ανέφερε ότι ήδη από την πρώτη μέρα έχουν εγγραφτεί χιλιάδες άτομα, κάτι που θα ενισχύσει στη συνολική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν υπάρχει κάποιο όριο, όσο περισσότεροι, τόσο το καλύτερο» υπογράμμισε και σημείωσε ότι υπάρχει μία μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην οργανωμένη δύναμη (35.000 άτομα) και την εκλογική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ (1,8 εκατ. ψηφοφόροι στις τελευταίες εκλογές).

Τέλος, ο Δ. Βίτσας ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε υπήρξε επίσημα στον ΣΥΡΙΖΑ λογική περί δραχμής και τόνισε ότι το κόμμα πέτυχε τον στόχο του, καθώς έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL