Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
14.5°C19.0°C
1 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
12.6°C17.2°C
1 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
3 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.1°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
0 BF 87%
Κ.Παπανάτσιου: Καταφέραμε να μην έχουμε πλειστηριασμούς α' κατοικίας (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ.Παπανάτσιου: Καταφέραμε να μην έχουμε πλειστηριασμούς α' κατοικίας (Video)

«Καταφέραμε να μην έχουμε πλειστηριασμούς α' κατοικίας και όσοι έγιναν ήταν μόνο σε πάρα πολύ μεγάλες οφειλές και περιουσίες», δήλωσε η αναπληρώτρια τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Παπανάτσιου, προσθέτοντας ότι «δεν έγιναν πλειστηριασμοί ακόμα και όταν η κύρια κατοικία ήταν μεγάλης αξίας».

Η ίδια, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Chanel υπενθύμισε ότι «επεκτείναμε τον νόμο και στα επιχειρησιακά δάνεια που είχαν υποθήκη την α' κατοικία».

https://www.youtube.com/embed/pNsiQk-4Avk

Αναφερόμενη στο «μαξιλάρι» των 37 δισ, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν αυτά τα χρήματα για να ρυθμιστούν τα δάνεια προς τις τράπεζες, χρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή ως «εύκολη λύση».

«Το μαξιλάρι είναι ένα από τα στοιχεία που έχουμε έρθει σε αυτή την πολύ καλή οικονομική κατάσταση», σημείωσε η αναπληρώτρια τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι το σχέδιο Ηρακλής έχει διαφοροποιηθεί σε σχέση με αυτό που κατάρτισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, η Κ.Παπανάτσιου δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «όσα εξαγγέλλει η κυβέρνηση της ΝΔ αφορούν το 2019, και ο προϋπολογισμός του έτους έγινε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

«Από τον Αύγουστο του '18 που βγήκαμε από τα μνημόνια ήταν πολύ μικρό το χρονικό διάστημα ώστε να εφαρμόσουμε τη δική μας πολιτική παρόλο που νομοθετήσαμε» τόνισε η ίδια προσθέτοντας ότι «αν είχαμε ξεκινήσει την τετραετία με το δικό μας πρόγραμμα θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα».

«Στήσαμε το κοινωνικό κράτος, στηρίξαμε τους αδύναμους», σημείωσε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφερόμενη στην μείωση του ΕΝΦΙΑ σημείωσε ότι για το 2019 «δεσμευτήκαμε για 30% μεσοσταθμική μείωση και η ΝΔ έφερε 22% μεσοσταθμικά».

Τέλος, η αναπληρώτρια τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε σε σχέση με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ότι «μας ενδιέφερε η διευκόλυνση των φορολογούμενων ώστε να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να μην έχουν κατασχέσεις λογαριασμών».

«Ο εξωδικαστικός δε λειτούργησε τόσο καλά όσο θέλαμε λόγω της διαπραγμάτευσης», σημείωσε η ίδια προσθέτοντας ότι το πρόβλημα ήταν κατά κύριο λόγο στα φυσικά πρόσωπα.  ενώ πολλές ήταν και οι μικροοφειλές.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL