Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Κ.Νοτοπούλου: Παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για την Thomas Cook από τον κ. Θεοχάρη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ.Νοτοπούλου: Παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για την Thomas Cook από τον κ. Θεοχάρη

«Οι νέες αγορές, η ψηφιοποίηση, το φαινόμενο του υπερτουρισμού, η κλιματική αλλαγή, οι  νέες ταξιδιωτικές τάσεις των millennials, αλλά και οι γεωπολιτικές συνθήκες, η προσφυγική κρίση, το Brexit και ο συστημικός ρόλος του τραπεζικού συστήματος, επιτάσσουν να επικαιροποιήσουμε το σχεδιασμό μας» υπογράμμισε η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, μιλώντας στην κοινή Συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών,  με θέμα την πτώχευση του ταξιδιωτικού οργανισμού Thomas Cook.

Η ίδια τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να βγει μπροστά σε μία νέα εθνική στρατηγική που θα μας θωρακίζει απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις και ταυτόχρονα θα διαμορφώνει τη νέα ταυτότητα για τον ελληνικό τουρισμό. «Βιώσιμη και άρα αυτονόητα δίκαιη ανάπτυξη».

Σε ότι αφορά στην πτώχευση της Thomas Cook η Κ. Νοτοπούλου κάλεσε τον υπουργό Τουρισμού να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα ερωτήματα τα οποία επανειλημμένως του έχει θέσει και αφορούν στις ενέργειες στις οποίες προέβη το υπουργείου για την προστασία του τουριστικού κλάδου και των εργαζομένων, «δεδομένου ότι γνώριζε από τον περασμένο Ιούλιο για την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει ο ταξιδιωτικός οργανισμός».

«Μετά την συνάντηση του υπουργού Τουρισμού με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Thomas Cook, Peter Fankhauser στις 25 Ιουλίου 2019, ο κ.Θεοχάρης με ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του υπουργείου Τουρισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (twitter και facebook), διαβεβαίωνε ότι "η Thomas Cook θα παραμείνει μια από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στον τομέα του τουρισμού. Και όσον αφορά τη συνεργασία σας, #Businessasusual"», σημείωσε η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

«Γιατί το κάνατε αυτό; Γιατί πήρατε αυτήν την πρωτοβουλία; Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετήσατε»; πρόσθεσε απευθυνόμενη στον αρμόδιο υπουργό.

Παράλληλα, η ίδια υποενθύμισε δηλώσεις του κ. Θεοχάρη ότι «ο ρόλος σας δεν είναι να καταστρέψετε μία εταιρεία και να επιδοτήσετε μια άλλη» συμπληρώνοντας πως «ευθύνη του υπουργού Τουρισμού είναι να διασφαλίσει τα συμφέροντα του ελληνικού τουρισμού».

Τέλος, η ίδια σημείωσε υπενθυμίζοντας την δημόσια παραδοχή του κ. Θεοχάρη σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 ότι γνώριζε για το μέγεθος του προβλήματος της ThomasCook. ότι «παραπλανήσατε τον ελληνικό τουρισμό. Γιατί το κάνατε αυτό; Ποιον εξυπηρετήσατε;».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL