Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Κουτσομπολιά καφενείου για πολιτική δίωξη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κουτσομπολιά καφενείου για πολιτική δίωξη

«Με κουτσομπολιά καφενείου γειτονιάς δεν μπορεί να συνταχθεί κατηγορητήριο, εκτός κι αν πρόκειται για πολιτική δίωξη» υπογράμμισε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατά τη συζήτηση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για υποτιθέμενες παρεμβάσεις του στη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης σχολίασε και την επιλογή της Ν.Δ. να μην ζητήσει σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Αλέξη Τσίπρα επισημαίνοντας ότι «δεν τολμάτε να τα βάλετε με τον Τσίπρα, ελπίζετε ότι η λάσπη εναντίον μου θα λεκιάσει λίγο κι αυτόν».

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος υπονόησε ότι η δίωξή του μεθοδεύεται από «προδότες της παράταξης που επέστρεψαν ως μουσαφιραίοι» και «απειλούν με νέα προδοσία προκειμένου να εκδικηθούν τον Τσίπρα και μένα». Περιέγραψε πώς πλήθος κατασκευασμένων δημοσιευμάτων προανήγγειλαν τη δίωξή του, αλλά και νέες έρευνες εναντίον του, και υπονόησε ότι με απειλές, κολακείες, αλλά ίσως και με χρηματικά ποσά επιχειρείται η στρατολόγηση ψευδομαρτύρων εναντίον του.

Θύμισε ότι κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε αδικήματα τη στιγμή που στο κατηγορητήριο εναντίον του δεν αναφέρεται καν το όνομα των φυσικών αυτουργών, στους οποίους δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη. Όσον αφορά το αδίκημα της πρόκλησης και προσφοράς για την τέλεση εγκλήματος, σημείωσε ότι προϋποθέτει πως έδωσε ή υποσχέθηκε αμοιβή, χωρίς και πάλι να αναφέρεται κάτι συγκεκριμένο στο κατηγορητήριο.

Αναφερόμενος στις καταθέσεις και τις μηνύσεις των πολιτικών προσώπων εναντίον του, ο Δ. Παπαγγελόπουλος παρατήρησε ότι είτε δεν κάνουν αναφορά στον ίδιο είτε υποστηρίζουν ότι η εμπλοκή του τεκμαίρεται από τα γεγονότα, χωρίς όμως συγκεκριμένες αναφορές. «Ούτε από τον πιο άσχετο πάρεδρο δεν συντάσσεται τέτοιο κατηγορητήριο» σχολίασε δηκτικά.

"Άγαρμπα ψέματα"

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος κατηγόρησε την πρώην εισαγγελέα κατά της διαφθοράς Ελένη Ράικου για «άγαρμπα ψέματα» αναρωτώμενος αν κατέθεσε για δεύτερη φορά διότι η πρώτη της κατάθεση δεν ικανοποίησε κάποιους, ενώ άφησε υπονοούμενα για προσπάθεια τρομοκράτησης του εισαγγελέα Λάμπρου Σοφουλάκη. Παρατήρησε ότι στην επιστολή παραίτησή της, η Ελ. Ράικου δεν αναφέρει τίποτα για τον «Ρασπούτιν», αλλά τον «θυμήθηκε» ενάμιση χρόνο μετά, ενώ ο «Ρασπούτιν» απουσιάζει κι από την πρώτη της κατάθεση.

Μάλιστα θύμισε ότι η Ελ. Ράικου είχε επιλεγεί ως εισαγγελέας κατά της διαφθοράς δύο φορές με οριακή πλειοψηφία, παρότι μόλις είχε προαχθεί σε εισαγγελέα εφετών. Αναφέρθηκε ακόμα στην προσωπική του σχέση με την Ελ. Ράικου, στη βοήθεια που του ζήτησε για μία τρίτη θητεία ως εισαγγελέας κατά της διαφθοράς, αλλά και στο αίτημά της να τη φέρει σε επαφή με τον Αντώνη Σαμαρά, κάτι που έκανε. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι κι ο ίδιος συναντήθηκε με τον Αντ. Σαμαρά, αφού είχε αναλάβει υπουργός.

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος τόνισε ότι είναι σημαντικό να διαπιστωθεί τι έγινε στο ταξίδι του Γιάννη Αγγελή στη Βιέννη, καθώς μετά από αυτό ο πρώην επόπτης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς άρχισε να φοβάται ότι θα πάει φυλακή και ζητούσε προστασία από τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου.

Σημείωσε ακόμα ότι ο Γ. Αγγελής είχε βάλει στο αρχείο τις μηνύσεις Σαμαρά και Βενιζέλου, αλλά τις ανέσυρε «όταν άρχισαν να αποκαλύπτονται οι τεράστιες ευθύνες του». Τέλος επισήμανε ότι ο Γ. Αγγελής επιχειρεί να εμφανίζει την πρώην επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου ως «πανταχού παρούσα» στη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL