Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κυρώθηκαν οι συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες - Παρών ΣΥΡΙΖΑ με 4 «Όχι»

Eurokinissi

Με 181 ψήφους υπέρ, 27 κατά κι 74 παρών κυρώθηκαν από την Βουλή οι συμβάσεις έρευνας κι εξόρυξης υδρογονανθράκων για την περιοχή του Ιονίου, μετά από ονομαστική ψηφοφορία.

Παράλληλα, οι συμβάσεις για την περιοχή της Κρήτης κυρώθηκαν με 172 ψήφους, 36 κατά κι 74 παρών. Και τις τέσσερις συμβάσεις υπερψήφισαν Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛ. ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν και τις τέσσερις συμβάσεις. Η Ελληνική Λύση ψήφισε υπέρ της κύρωσης των συμβάσεων για την περιοχή του Ιονίου, ενώ καταψήφισε τις συμβάσεις για την περιοχή της Κρήτης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε παρών και στις τέσσερις συμβάσεις. Όπως τόνισαν τα στελέχη του, η πρόθεση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τα ΕΛ.ΠΕ. αλλάζει ουσιωδώς τον σχεδιασμό σε σχέση με τις συμβάσεις, καθώς τα ΕΛ.ΠΕ. συμμετέχουν και στις τέσσερις κοινοπραξίες αποσαφηνίζοντας έτσι την αλλαγή στάσης του στο ζήτημα αυτό.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η παρουσία των ΕΛ.ΠΕ. εξασφάλιζε την ύπαρξη ενός ισχυρού, δημόσιου βραχίονα που θα επέβαλλε την εφαρμογή των περιβαλλοντικών και κοινωνικών όρων των συμβάσεων.

Τέσσερα «Όχι» από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν «Όχι» στην κύρωση των συμβάσεων για τους υδρογονάνθρακες: ο Νίκος Φίλης, ο Σάκης Παπαδόπουλος, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος κι ο Κώστας Ζουράρις.

Ο Ν. Φίλης είχε ζητήσει να μην κυρωθούν οι συμβάσεις τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να προχωρήσει σε αυτοκριτική για την υπογραφή τους από την κυβέρνησή του. Ο Ν. Φίλης είχε παροτρύνει τους βουλευτές να ακούσουν την φωνή των μαθητών που διαδηλώνουν κατά της κλιματικής αλλαγής σε όλο τον κόσμο, προτείνοντας μάλιστα στην Βουλή να καλέσει την Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Σκιτζήδες

Ακόμα κι ένας άνθρωπος που δεν σκαμπάζει από νομικά μπορεί να καταλάβει πόσο σκιτζήδικο είναι το πόρισμα που κατέθεσε χθες η Ν.Δ. στην Εξεταστική Επιτροπή για τον Παπαγγελόπουλο.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις