Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Προανακριτική για Δ. Παπαγγελόπουλο ζητούν 30 βουλευτές της ΝΔ (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προανακριτική για Δ. Παπαγγελόπουλο ζητούν 30 βουλευτές της ΝΔ (Video)

Την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ζητούν 30 βουλευτές της Ν.Δ. υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης διέπραξε τέσσερα αδικήματα κατά τον χειρισμό της υπόθεσης Novartis. Συγκεκριμένα, οι 30 βουλευτές της Ν.Δ. υποστηρίζουν ότι με βάση την σχετική δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Βουλή «προκύπτουν σαφείς ενδείξεις» ότι ο «χαρακτηριζόμενος στη διαβιβασθείσα δικογραφία ως «Ρασπούτιν» Δ. Παπαγγελόπουλος «από την ανάληψη των καθηκόντων με διαρκείς παρεμβάσεις του επιχειρούσε συστηματικά να ασκήσει αθέμιτη επιρροή στη λειτουργία της Δικαιοσύνης κατά την ανακριτική διαδικασία διαφόρων υποθέσεων με σκοπό τη στοχοποίηση και εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων της προηγούμενης κυβέρνησης».

Οι 30 βουλευτές της Ν.Δ. ζητούν την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για να ερευνηθεί αν ο Δ. Παπαγγελόπουλος έχει τελέσει τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών, της πρόκλησης και προσφοράς για την τέλεση εγκλήματος, της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία.

Ως ενδείξεις οι 30 βουλευτές της Ν.Δ. επικαλούνται τμήματα των καταθέσεων του Γιάννη Αγγελή, αντιεισαγγελέα του Άρειου Πάγου κι επόπτη της Εισαγγελίας διαφθοράς, της Ελένης Ράικου, αντιεισαγγελέα εφετών και πρώην εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς και του Γιάννη Στουρνάρα, διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και πρώην υπουργού Οικονομικών. Να σημειωθεί ότι οι καταθέσεις της Ελ. Ράικου και του Γιάννη Στουρνάρα πραγματοποιήθηκαν μόλις πριν τρεις μέρες, στις 23 Σεπτεμβρίου. Οι βουλευτές της Ν.Δ. δεν επικαλούνται κανένα στοιχείο από τις καταθέσεις του Αντώνη Σαμαρά, του Βαγγέλη Βενιζέλου, του Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Ανδρέα Λοβέρδου.

Ως ενδείξεις οι 30 βουλευτές της Ν.Δ. επικαλούνται ακόμα την δημόσια δήλωση του Δ. Παπαγγελόπουλου έξω από το Μέγαρο Μαξίμου όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο Novartis, μία «φερόμενη» ως ρήση του σε δικαστική λειτουργό που χειρίστηκε την υπόθεση, αλλά και την «προστασία που φέρεται να παρείχε σε εισαγγελικούς λειτουργούς καλύπτοντας παραλείψεις και εσκεμμένες ενέργειές τους».

https://www.youtube.com/embed/YUNp3q2brzI

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL