Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.9°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C18.3°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.0°C16.0°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.1°C17.8°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.3°C16.9°C
3 BF 51%
Καθώς γωνιούν να βάλουν τον Αλ. Τσίπρα στο κάδρο / Γοήτευσε "γαλάζιους" βουλευτές η πρόταση Βενιζέλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καθώς γωνιούν να βάλουν τον Αλ. Τσίπρα στο κάδρο / Γοήτευσε "γαλάζιους" βουλευτές η πρόταση Βενιζέλου

“Πάτημα” στο σκεπτικό του Ευάγγελου Βενιζέλου περί ανάγκης σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, πριν την Προανακριτική, για την υπόθεση Novartis -«ώστε να διερευνηθεί η βαρύτητα των στοιχείων χωρίς να υπάρχουν οιονεί κατηγορούμενοι»- αναζητεί το Μαξίμου με το βλέμμα στις “γαλάζιες” εστίες δυσαρέσκειας λόγω των πρωθυπουργικών τακτικισμών.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι, στην ουσία, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δικαιώνει την κυβερνητική στάση καθώς “υποστηρίζει την ανάγκη Εξεταστικής για να προκύψουν αδιάσειστα ενοχοποιητικά στοιχεία κατά του Αλέξη Τσίπρα” συμπληρώνοντας ότι “προφανώς λοιπόν και εκείνος αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχουν ισχυρά και προφανή στοιχεία, ενώ φυσικά δεν είναι δεδομένο ότι θα προέκυπταν σε περίπτωση Εξεταστικής». Σημειώνεται ότι προχθές ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είχε δηλώσει ότι «οι πρώην πρωθυπουργοί δεν μπορούν να οδηγούνται σε ποινικές διαδικασίες εκτός εάν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι συντελέστηκε αδίκημα».

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι ίδιοι κύκλοι επεδίωκαν να απαντήσουν και στους “γαλάζιους” βουλευτές που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την προσέγγιση Βενιζέλου θεμελιώνοντας την άποψη ότι “ίσως η ενδεδειγμένη στάση να ήταν η σύσταση Εξεταστικής και όχι Προανακριτικής Επιτροπής, με το σκεπτικό ότι η διερεύνηση της υπόθεσης σ’ αυτή την περίπτωση θα κρατούσε πιο πολύ χρόνο και θα έμπαινε σε βάθος”. Διατύπωναν δε την άποψη ότι "ενδεχομένως μέσω της διαδικασίας της Εξεταστικής να αποκαλυπτόταν η ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων”.

Το Μέγαρο Μαξίμου, επιμένει (προς πάσα κατεύθυνση) για την “ορθότητα” της επιλογής του “στο να μην κινηθεί καμία διαδικασία για τον Αλέξη Τσίπρα, αφού ελλείψει στοιχείων θα έδινε το δικαίωμα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψει τις κατηγορίες περί πολιτικής δίωξης στη Ν.Δ. και να εμφανιστεί ως ήρωας”. Εξάλλου, κυβερνητικοί παράγοντες αφήνουν... ελπίδες, με το βλέμμα στο “σαμαρικό” περιβάλλον, πως «μπορεί να βρεθούν στοιχεία που να αγγίξουν τον κ. Τσίπρα, καθώς η διερεύνηση για όλα τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν σ’ αυτή τη σκοτεινή υπόθεση θα φθάσει μέχρι τέλους»...

"Ντρίπλα" με γραμμή Γεωργιάδη

Κυβερνητικά στελέχη, επιδιώκοντας να αποφύγουν την πρόταση - πρόκληση του ΣΥΡΙΖΑ περί συγκρότησης Προανακριτικής “για όλους όσους κατονομάζει ο κ. Σαμαράς στη μήνυσή του”, δεν διστάζουν να προσχωρήσουν στην άποψη του Άδ. Γεωργιάδη λέγοντας: “Ας μαζέψει τριάντα υπογραφές βουλευτών του ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να παραπεμφθεί και ο Αλ. Τσίπρας”...

Νέα πυρά του "antinews"

Την ώρα που οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά οχυρώνονται πίσω από τη φράση “ουδέν σχόλιον” για τις εξελίξεις, η ιστοσελίδα antinews, που θεωρείται πως εκφράζει τους οπαδούς του πρώην πρωθυπουργού, συνεχίζει να εκτοξεύσει φαρμακερά βέλη προς το Μέγαρο Μαξίμου. “Όταν γράφαμε να μην συρθεί ο Μητσοτάκης στη σκανδαλολογία για να καλύψει την ανακολουθία του, δεν πιστεύαμε ότι θα το εκλάμβανε ως σήμα για την αθώωση του Τσίπρα. Λέτε να κάναμε τέτοια ζημιά; Από εδώ και στο εξής θα είμαστε πιο διευκρινιστικοί... Όχι τίποτε άλλο, να μην ωρύονται και οι κομματικοί” σημειώνεται στο χθεσινό κεντρικό άρθρο. Υπενθυμίζεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, όταν ρωτήθηκε για την προοπτική συνάντησης Μητσοτάκη - Σαμαρά στον απόηχο των εξελίξεων, κατέφυγε στην ασαφή απάντηση πως "έχουν αρκετά συχνές επαφές όλο το χρονικό διάστημα, και πριν και μετά, και δεν θα ήθελα να απομονώσω μια συνάντηση μόνο και μόνο με την υπόθεση Novartis".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL