Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.3°C14.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.5°C17.7°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.6°C11.6°C
0 BF 63%
Εγκώμια Μεϊμαράκη για την επιλογή του Μ. Σχοινά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εγκώμια Μεϊμαράκη για την επιλογή του Μ. Σχοινά

Με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ συναντήθηκε χθες ο πρωθυπουργός

Την “ικανοποίησή” του για τη “θετική εξέλιξη για τη χώρα” που αφορά τον διορισμό του Μαργαρίτη Σχοινά στην αντιπροεδρία της Κομισιόν μετέφερε χθες -στο φόντο της δυσαρέσκειας του Αντώνη Σαμαρά- ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στον πρωθυπουργό! Ο επικεφαλής της ευρωομάδας της Ν.Δ., σύμφωνα με πληροφορίες της “Α”, εξήρε την “επάρκεια” και “εμπειρία” του κ. Σχοινά εγκρίνοντας εμμέσως το άδειασμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον πρώην πρωθυπουργό.

Δεν πέρασε απαρατήρητη η επιλογή του κ. Μεϊμαράκη να υπερασπιστεί, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τον Μαργαρίτη Σχοινά με αφορμή τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει ο τίτλος του ως αντιπροέδρου της Κομισιόν «για την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής».

“Αδικεί τον κ. Σχοινά αυτή η συζήτηση. Γιατί η κριτική που γίνεται είναι για τον τίτλο, ενώ τον κ. Σχοινά τον έχουν υποδεχτεί όλοι και γνωρίζουν τις δυνατότητές του» υποστήριξε ο επικεφαλής των “γαλάζιων” ευρωβουλευτών. Σημείωσε δε ότι «αυτή την εβδομάδα θα συγκληθεί στο Στρασβούργο η ολομέλεια της Επιτροπής. Νομίζω ότι ο τίτλος που έχει δοθεί στο χαρτοφυλάκιο του κ. Μαργαρίτη Σχοινά είναι πράγματι ασαφής και θεωρώ ότι η κ. Φον Ντερ Λάιεν θα τον αλλάξει”...

Antinews: "Έχει ο καιρός γυρίσματα"...

Σε αυτό το φόντο, η ιστοσελίδα Αntinews που εκφράζει τους οπαδούς του Αντ. Σαμαρά συνεχίζει το καθημερινό σφυροκόπημα προς την κυβέρνηση. “Η Συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνον δεν διασφαλίζει τα εθνικά μας συμφέροντα, αλλά τα υπονομεύει. Ως εκ τούτου ουδένα λόγο έχουμε για να την... τιμούμε” σημειώνεται σε κεντρικό άρθρο του ιστότοπου στον απόηχο των πρόσφατων δηλώσεων Μητσοτάκη - Δένδια - Μπακογιάννη περί “πιστής τήρησης της συμφωνίας από τη στιγμή που κυρώθηκε”.

Ο “νεομακεδονομάχος” αρθρογράφος προειδοποιεί δε ότι “αν τώρα κάποιοι, με την ανάληψη της εξουσίας, άλλαξαν γνώμη, γιατί θεωρούν την εξουσία σημαντικότερη από τη συνέπεια στις θέσεις και τις αξίες, ας γνωρίζουν πως... έχει ο καιρός γυρίσματα!”.

Πρόεδρος ξανά

To κυβερνητικό επιτελείο υπενθυμίζει ότι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα είναι ο πρόεδρος του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο. Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με το βλέμμα στην τήρηση των ενδοκομματικών ισορροπιών, είχε ορίσει τον κ. Μεϊμαράκη πρόεδρο και του περσινού “γαλάζιου” συνεδρίου.

Συνάντηση με ΤΑΙΠΕΔ για τα "ασημικά"

Η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας -που αποτελεί κεντρικό άξονα του κυβερνητικού προγράμματος- τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου, “ο κ. Μητσοτάκης τόνισε στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ τη βούληση της κυβέρνησης για την επιτάχυνση των διαδικασιών για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και την πρόοδο των ιδιωτικοποιήσεων με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον”.

Οι ίδιες πηγές, επιχειρώντας να εξωραΐσουν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, όρισαν δε ως “στόχο του προγράμματος αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας την προσέλκυση επενδύσεων για τη στήριξη της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την αναβάθμιση της ποιότητας των υποδομών και υπηρεσιών προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας”.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας είχε σημειώσει προχθές μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ ότι «ιδεολογική και πολιτική μας θέση, όπως διαρκώς τονίζουμε, είναι ότι αντιμετωπίζουμε τις αποκρατικοποιήσεις ως αναπτυξιακό εργαλείο της οικονομίας, αρκεί αυτές να πραγματοποιούνται με όρους απόλυτης διαφάνειας και γνώμονα εν τέλει το δημόσιο συμφέρον”...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL