Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σκόνη
18 °C
14.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
12.0°C13.9°C
0 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.0°C16.6°C
4 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Στο στόχαστρο Σαμαρά οι Μπακογιάννη - Δένδιας και... Μητσοτάκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στο στόχαστρο Σαμαρά οι Μπακογιάννη - Δένδιας και... Μητσοτάκης

Στα... χαρακώματα παραμένει το “σαμαρικό” σύστημα μετά τα αλλεπάλληλα αδειάσματα του κυβερνητικού επιτελείου προς τον πρώην πρωθυπουργό. Στον απόηχο της δήλωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι “η Συμφωνία των Πρεσπών είναι κυρωμένη από την ελληνική Βουλή και συνεπώς δεν αλλάζει”, συνομιλητές του Αντώνη Σαμαρά, στρέφοντας το βλέμμα προς το Μαξίμου, διαμηνύουν ότι “η συμφωνία με τη γειτονική χώρα θα μπορούσε να αλλάξει, όπως άλλαξε και η διμερής συμφωνία με την Αλβανία για την ΑΟΖ»!

Οι ίδιες πηγές αναπαράγουν παλαιότερη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού ότι “η Συμφωνία των Πρεσπών δεν λύνει το πρόβλημα, δημιουργεί πολύ μεγαλύτερο”, ώστε να απαντήσουν και στην Ντόρα Μπακογιάννη, που υποστήριξε στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής ότι “η Συμφωνία έχει βασικές αδυναμίες, αλλά, αφ’ ης στιγμής ψηφίστηκε, η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα την τηρήσει και θα την τιμήσει».

Ο Μητσοτάκης έχει 1%-2%!

Παράλληλα η ιστοσελίδα Antinews, που εκφράζει τις θέσεις των υποστηρικτών του Αντώνη Σαμαρά υποστηρίζει σε άρθρο ότι "το 32% που πήρε στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποκλειστικά δική του επιτυχία", ενώ "το 40% που πήρε ο Μητσοτάκης ήρθε αφενός γιατί έβαλαν πλάτη κυρίως ο Σαμαράς και δευτερευόντως ο Καραμανλής, αφετέρου γιατί ο κόσμος ήθελε πάση θυσία να φύγει ο Τσίπρας".

Άρα, σύμφωνα με το site, "όταν οι «Οπλαρχηγοί» της Ν.Δ. αποφασίσουν να τον πολεμήσουν, κινδυνεύει με αφανισμό" καθώς "ο Μητσοτάκης δεν ψηφίστηκε για το πρόγραμμά του, ασχέτως αν στο Μαξίμου πιστεύουν το αντίθετο", ενώ "το καθαρό ποσοστό του Μητσοτακισμού -όπως έχει καταγράψει η Ιστορία- κινείται μεταξύ του 1 και 2 τοις εκατό".

"Τραγικός" ο Δένδιας

Η ίδια ιστοσελίδα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια αποκαλώντας τον “τραγικό” και “πιο... πρεσπολάγνο κι απ' τον Κοτζιά” λόγω της δήλωσής του ότι “η Συμφωνία των Πρεσπών είναι διεθνής συμφωνία, είναι συμφωνία σε ισχύ και δεν μπορεί να αλλάξει”.

Ο “νεομακεδονομάχος” αρθρογράφος χρησιμοποιεί ως πάτημα τη δήλωση Δένδια “οι γείτονες να συμμορφωθούν με τις υποχρεώσεις τους” για να θέσει το ερώτημα: “Και αν οι γείτονες δεν συμμορφωθούν με τις υποχρεώσεις τους, όπως το κάνουν χρόνια τώρα, τότε τι θα κάνουμε εμείς αφού η συμφωνία δεν... μπορεί να αλλάξει”;

"Δεν αλλάζει θέσεις"

Σε αυτό το πλαίσιο συνομιλητές του Αντώνη Σαμαρά καθιστούν σαφές προς το Μαξίμου ότι “ο πρώην πρωθυπουργός έχει σταθερή θέση για το συγκεκριμένο θέμα (σ.σ.: μακεδονικό ζήτημα) και δεν την αλλάζει”. Ως γνωστόν, ο Αντώνης Σαμαράς -στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών- θεωρούσε “ιστορική αλήθεια” τη θέση ότι «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να πραγματοποιήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Εγκώμια Μπακογιάννη για την επιλογή Σχοινά...

Επιπλέον στη φράση «ουδέν σχόλιον» επιμένουν οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά ώστε να μεταδώσουν το κλίμα δυσαρέσκειας για την κυβερνητική ανακολουθία προς τον πρώην πρωθυπουργό στο θέμα της μετακόμισής του στις Βρυξέλλες. Στο μικροσκόπιο του “σαμαρικού” περιβάλλοντος τέθηκε και η προσπάθεια της Ντόρας Μπακογιάννη να “πλειοδοτήσει” σε θετικά σχόλια για τον Μαργαρίτη Σχοινά, καθώς δήλωσε (ΣΚΑΪ) ότι “η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρόσωπο του Μαργαρίτη Σχοινά επιβραβεύθηκε”.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών -σε... ενθουσιώδεις τόνους- επεσήμανε δε ότι “είναι μεγάλη τιμή για τη χώρα αλλά και για την κυβέρνηση η τοποθέτησή του σε θέση αντιπροέδρου και δείχνει την εμπιστοσύνη της Επιτροπής στην κυβέρνηση”.

"Θα σας πάω μέχρι το τέλος"

Παράλληλα η “σαμαρική” πλευρά, παρακάμπτοντας την πρωθυπουργική επιθυμία να μην μετατραπεί η Βουλή “σε βιομηχανία Εξεταστικών Επιτροπών”, εκπέμπει το μήνυμα πως ισχύει στο ακέραιο η ρεβανσιστική δήλωση του Αντώνη Σαμαρά ότι “θα σας πάω μέχρι το τέλος” με αφορμή την υπόθεση Novartis. Δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι και ο άλλοτε θιασώτης των Εξεταστικών Επιτροπών Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε -αναφορικά με την προοπτική η σχετική δικογραφία να έρθει στη Βουλή- ότι «αυτό είναι θέμα Δικαιοσύνης και πάντως δεν αφορά το υπουργείο Ανάπτυξης».

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΣΩ ANTINEWS

"Μπουρλότο στο κόμμα" αν επικρατήσει η κεντροαριστερή επιλογή Μητσοτάκη για την Προεδρία

Μήνυμα: "Οι αγαστές σχέσεις με τον ‘κουμπάρο’ πιθανότατα να ενώσουν τους λοιπούς επιχειρηματίες εναντίον του"

Σε αυτό το φόντο, το κεντρικό άρθρο της ιστοσελίδας Αntinews υπό τον το τίτλο “Ο... πανούργος κύριος Μητσοτάκης”, αφού υποστηρίζει ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει δεχτεί “άμεσες μαχαιριές” από τον πρωθυπουργό “για την αντιπροεδρία της Κομισιόν και αυτή που αναμένεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας”, προειδοποιεί: “Αν επικρατήσει η κεντροαριστερή επιλογή του Κυριάκου, θα πέσει μπουρλότο στο κόμμα. Μέχρι τότε, πάντως, πληροφορούμαστε ότι ο Σαμαράς θα σχετίσει το ‘μπλόκο’ στην Ευρώπη με τη στάση του στο Μακεδονικό”.

Σε άλλο σημείο ο αρθρογράφος κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι “έκανε μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα στο Μακεδονικό” και “δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με τα εγκλήματα του ΣΥΡΙΖΑ” ενώ καταλήγει πως “οι αγαστές σχέσεις με τον «κουμπάρο» πιθανότατα να ενώσουν τους λοιπούς επιχειρηματίες εναντίον του”...

Σπ. Λιβανός: "Δεν έχω αντιληφθεί καμιά δυσαρέσκεια"!

«Δεν έχω αντιληφθεί καμιά δυσαρέσκειά του, δεν έχω αντιληφθεί να υπάρχει κάποιο ζήτημα με τον κ. Σαμαρά” ισχυρίστηκε, παρ' όλα αυτά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Σπήλιος Λιβανός! Υποστήριξε δε, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ότι όσο συνομιλεί με τον πρώην πρωθυπουργό αντιλαμβάνεται πλήρως τις θέσεις του, “οι οποίες είναι απολύτως ευθυγραμμισμένες με αυτές της κυβέρνησης”.

Αρνήθηκε ωστόσο να υιοθετήσει την εκδικητική φρασεολογία του Αντ. Σαμαρά στο σκέλος της Novartis λέγοντας (Πρακτορείο fm) ότι “στη Βουλή δεν έχει φτάσει ακόμα το ζήτημα αυτό, άρα θα πρέπει να περιμένουμε τις διαδικασίες, να σεβαστούμε την ανεξαρτησία και την πορεία της Δικαιοσύνης. Και το σύνολο του ελληνικού λαού θέλει να πέσει άπλετο φως σε αυτή την ιστορία και, απ’ ό,τι άκουσα και τον εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης, κι εκείνος το ίδιο λέει” θεωρώντας ότι “είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος”!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL