Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.4°C
4 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.4°C13.3°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.2°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
0 BF 93%
Αλ. Χαρίτσης: Η λογική περί «καμένης γης» της Ν.Δ. διαψεύδεται από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Χαρίτσης: Η λογική περί «καμένης γης» της Ν.Δ. διαψεύδεται από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς

"Η λογική της κυβέρνησης της Ν.Δ., περί καμένης γης, περί καταστροφής της ελληνικής οικονομίας, διαψεύδεται από τους ίδιους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς - Η έκθεση της Κομισιόν δείχνει την πολύ μεγάλη πρόοδο η οποία πραγματοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια στην ελληνική οικονομία" επισημαίνεται μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση στο ραδιόφωνο του 9,84.

Αναφερόμενος στην οικονομία ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι "η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη σε πολύ μεγάλο βαθμό, ακριβώς λόγω των ενεργειών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στις αναταράξεις που φαίνεται να υπάρχουν αυτή τη στιγμή στις ευωπαϊκές οικονομίες".

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "δεν θα απογοητεύσει τους πολίτες, οι οποίοι βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ τη μόνη δύναμη η οποία αφενός μπορεί να αντιπαρατεθεί στην κυβέρνηση της Ν.Δ". Πρόσθε επίσης ότι “το βασικό είναι να διαμορφωθεί ένα σύγχρονο αριστερό προοδευτικό στίγμα της αριστεράς του 21ου αιώνα, της αριστεράς που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία σε αυτή τη νέα φάση στην οποία βρίσκεται”.

Ο Αλέξης Χαρίτσης σχολιάζοντας τα επικείμενα ταξίδια του πρωθυπουργού στη Ευρώπη διερωτήθηκε για το "πώς θα πάει να συζητήσει με τους Ευρωπαίους ηγέτες ο κ. Μητσοτάκης όταν αγνοεί, αδιαφορεί ή προσπαθεί να αποδομήσει τις επιτυχίες της ελληνικής οικονομίας του τελευταίου διαστήματος, ακριβώς επειδή συντελέστηκαν κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ;", τόνισε μάλιστα πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. “δεν αξιοποιεί ένα πάρα πολύ σημαντικό όπλο, το οποίο κληρονόμησε από τη δική μας κυβέρνηση, και είναι ακριβώς ο μηχανισμός του καταπιστευτικού λογαριασμού που δίνει τη δυνατότητα για διασφάλιση της τήρησης των δεσμεύσεων, αφενός ως προς την εξυπηρέτηση του χρέους, αλλά και ταυτόχρονα, κάτι που είναι για εμάς πάρα πολύ σημαντικό –για την ελληνική οικονομία εννοώ– μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, δημιουργίας μεγαλύτερου δημοσιονομικού χώρου κατά 1% του ΑΕΠ”. “Αυτόν τον μηχανισμό, τον οποίο παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας, ως τότε πρωθυπουργός τον περασμένο Μάιο, θα έπρεπε να αποτελεί και την βάση της συζήτησης και της περαιτέρω διαπραγμάτευσης με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς”, παρατήρησε.

Σε άλλο σημείο ο Αλέξης χαρίτσης επισήμανε ότι “αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε και το κάναμε -γι’ αυτό το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε επιτυχώς, αλλά και γι’ αυτό η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σήμερα σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ότι βρισκόταν το 2015- ήταν να πάρουμε και μέτρα στήριξης έτσι ώστε οι Έλληνες πολίτες να μπορέσουν, σιγά–σιγά, σταδιακά, να αντιμετωπίσουν όλη αυτή την κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες”.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές οικονομίες στο σύνολό τους, δήλωσε ότι “η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη σε πολύ μεγάλο βαθμό, ακριβώς λόγω των ενεργειών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι σε αυτές τις αναταράξεις που φαίνεται να υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη”. “Φανταστείτε πού θα βρισκόμασταν, μια οικονομία ευάλωτη, αν μια οικονομία σε κρίση όπως η ελληνική, δεν είχε αυτές τις δικλίδες ασφαλείας (όπως και) το μαξιλάρι ασφαλείας και την δημοσιονομική εξυγίανση που επιτεύχθηκε τα τελευταία χρόνια”, διερωτήθηκε.

Σχετικά με την επικείμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Αλ. Χαρίτσης σημείωσε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ένα σύγχρονο, ρεαλιστικό, προοδευτικό, αριστερό σχέδιο για το πού πρέπει να πάει η ελληνική κοινωνία την επόμενη μέρα, πώς πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτές τις επιτυχίες δημοσιονομικές και μακροοικονομικές του προηγούμενου διαστήματος”.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Facharitsis%2Fposts%2F476695389784894&width=500

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL