Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Φυσικά υπάρχουν άξιοι λειτουργοί, οι ίδιοι των προηγούμενων χρόνων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φυσικά υπάρχουν άξιοι λειτουργοί, οι ίδιοι των προηγούμενων χρόνων

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Ραγκούση (που είχε ήδη επικοινωνήσει με τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας) και τον βουλευτή Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου, που είχε ήδη επικοινωνήσει με τον περιφερειακό διευθυντή Πυροσβεστικής Στερεάς Ελλάδας, μετέβη στην περιοχή "για να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο στην προσπάθεια των αρμοδίων αρχών να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη κατάσταση". Από νωρίς, άλλωστε, η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και πρ. υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη είχε επικοινωνήσει με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής.

Στο μεταξύ, σε αντίθεση με την προσπάθεια δημιουργίας κλίματος καταστροφολογίας από αντιπολίτευση - ΜΜΕ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούσης εξήρε την προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων, με ένα δηκτικό σχόλιο για τις δηλώσεις του Μιχ. Χρυσοχοΐδη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος, όπου είχε πει ότι "υπάρχει κράτος. Άξιοι λειτουργοί, που ξέρουν να δίνουν μάχες".

"Επιτέλους να συμφωνήσουμε σε κάτι", σχολίασε ο Γ. Ραγκούσης. "Ναι, πράγματι είναι άξιοι λειτουργοί. Είναι ακριβώς οι ίδιοι και στις ίδιες θέσεις από τις οποίες και τα προηγούμενα χρόνια έδιναν τις ίδιες μάχες. Ευτυχώς από πάνω τους δεν πέρασε η 'πύρινη λαίλαπα' των κομματικών διώξεων, όπως κάνατε με την ΕΛ.ΑΣ.",

ΚΚΕ: Να κατεβάσει τον πήχη της αυτοπροβολής ο Χρυσοχοΐδης

Το μέτωπο της φωτιάς στην Εύβοια επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του κόμματος και βουλευτή Εύβοιας, που αφού αναφέρθηκε στις "φιλότιμες προσπάθειες των πυροσβεστών", κάλεσε την κυβέρνηση και τον κ. Χρυσοχοΐδη "να κατεβάσουν τον πήχη της αυτοπροβολής τους. Τα προβλήματα είναι πολλά και οξυμμένα γιατί συνεχίζεται η ίδια πολιτική που έχει υποβαθμίσει την πρόληψη και συντηρεί τα προβλήματα των δασαρχείων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε στελέχωση και μέσα".

Ελληνική Λύση: Ισόβια

Ποινή ισοβίων σε όσους καίνε ηθελημένα τα δάση ζήτησε η Ελληνική Λύση, κατηγορώντας για "ανικανότητα" όσους κυβέρνησαν τα τελευταία 70 χρόνια. Παράλληλα, ζήτησε αναδασώσεις, "αλλά όχι με πεύκα! Υπάρχουν και άλλα φυτά και δέντρα που δεν γίνονται 'υγρό πυρ' με την πρώτη φωτιά!".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL