Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.4°C22.8°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.2°C20.2°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.0°C15.4°C
4 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
2 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.7°C
0 BF 77%
Αλ.Τσίπρας: Το κράτος δεν είναι φέουδο και θα δίνετε λογαριασμό για τις πράξεις σας (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ.Τσίπρας: Το κράτος δεν είναι φέουδο και θα δίνετε λογαριασμό για τις πράξεις σας (Video)

«Είπατε πράγματα τα οποία απέχουν από την πραγματικότητα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά την συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο για το «επιτελικό κράτος» προσθέτοντας ότι «με το παρόν νομοσχέδιο δείχνετε εκ των προτέρων ότι δεν εμπιστεύεστε τους υπουργούς σας».https://www.youtube.com/embed/EPrw3idtyqQ

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι «αναπαράγεται η δήθεν εικόνα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τους μετακλητούς υπαλλήλους. Στο γραφείο του τότε υπουργού Υγείας κ. Βορίδη υπηρετούσαν 53 άτομα». Απευθυνόμενος στον Κ.Μητσοτάκη πρόσθεσε ότι «εσείς αποχωρήσατε από του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με 52 μετακλητούς υπαλλήλους, ενώ αργότερα, η κα Ξενογιαννακοπούλου είχε 12 μετακλητούς».

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην ίδια «διαστρέβλωση και λαθροχειρία» τόνισε ότι έχει στόχο να «δημιουργήσει την εντύπωση ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε στρατιά μετακλητών για να καταλάβει το κράτος».

«Αυξάνετε τον αριθμό των μετακλητών, αυξάνεται το μισθολογικό κόστος και με τις αυξήσεις στους μισθούς τους» και ταυτόχρονα «μειώνεται τις προϋποθέσεις που προέβλεπε ο νόμος για να είναι κάποιος συνεργάτης σε γραφείο υπουργού καθώς δεν θα απαιτείται πια πτυχίο ΑΕΙ», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακόμη ο ίδιος τόνισε ότι η ΝΔ «χρέωνε» όλους τους μετακλητούς των κομμάτων της Βουλής στον ΣΥΡΙΖΑ «επιχειρώντας λαθροχειρία».

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Κ.Μητσοτάκη για έλλειψη σεβασμού «στους θεσμούς και τη συνέχεια του Κράτους».

«Τότε ήταν η μεγάλη η σπουδαιότητα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης επειδή λεγόταν Ρακιντζής. Τώρα που λέγεται Παπασπύρου και ελέγχει τη Novartis και το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν είναι μεγάλη η σπουδαιότητα και καταργούμε το θεσμό.» σχολίασε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι ήταν επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμου για 10 χρόνια με παράταση για άλλα πέντε».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι ο υπουργός επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης ήταν ο βασικός νομικός σύμβουλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού και σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. «Τότε δεν υπήρχε ζήτημα κομματικοποίησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, σήμερα υπάρχει» .

«Δεν τίθεται θέμα κομματικοποίησης αλλά Μητσοτακοποίησης της Ανεξάρητητς Αρχής, καθώς 10 χρόνια λειτουργούσε με δικούς σας συμβούλους», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με τον διοικητή της ΕΥΠ, Π.Κοντολέον, ο Αλ.Τσίπρας επεσήμανε ότι «η εθνική ασφάλεια της χώρας είναι πολύ κρίσιμο και ευαίσθητο ζήτημα», προσθέτοντας ότι το πτυχίο του διοικητή της ΕΥΠ δεν έχει αναγνωριστεί από ΔΟΑΤΑΠ», ερωτώντας τον πρωθυπουργό εάν θα αλλάξει τον νόμο ο οποίος προϋποθέτει ότι ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών πρέπει να διαθέτει πτυχίο ΑΕΙ. «Θα είναι σύννομη η απόφασή σας», ρώτησε ο ίδιος τον πρωθυπουργό.

«Με ποια εχέγγυα επιλέγετε έναν άνθρωπο που δεν τον ξέρει κανείς;» αναρτήθηκε απευθυνόμενος στον Κ.Μητσοτάκη ο Αλ.Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι «το κράτος δεν είναι φέουδο υπάρχει Δημοκρατία, και θα δίνετε λογαριασμό για τις πράξεις σας».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στα πρόστιμα που είχε επιβάλει η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην εταιρία που εργαζόταν ο Π.Κοντολέον «για δημιουργία καρτέλ».

Τέλος, ο Αλ.Τσίπρας πρόσθεσε ότι «υπάρχουν θετικές διατάξεις στο νομοσχέδιο, ωστόσο η κριτική που κάνουμε είναι ουσιαστική. Αφορά στις αμοιβές των μετακλητών υπαλλήλων που επιβαρύνουν τον κρατικό προυπολογισμό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL