Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.7°C23.0°C
2 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.8°C
3 BF 84%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
25.5°C28.8°C
4 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C19.1°C
5 BF 88%
"Άδειασε" το νομοσχέδιο η Μ. Γιαννάκου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Άδειασε" το νομοσχέδιο η Μ. Γιαννάκου

Με το “καλημέρα” εμφανίστηκαν οι διαφωνίες στα νομοσχέδια της Ν.Δ.. Η Μαριέττα Γιαννάκου «άδειασε» το πρώτο νομοσχέδιο της Ν.Δ. και την επιχειρηματολογία του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και απαίτησε να υπάρξουν βελτιώσεις.

Μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης για το «επιτελικό κράτος», η βουλευτής της Ν.Δ. τόνισε ότι υπάρχει πρόβλημα ασυμβατότητας με την Ε.Ε. και προειδοποίησε ότι θα προκύψει πρόβλημα συντονισμού αλλά και υποβάθμιση των υπουργών. «Οι υπουργοί έχουν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Το ερώτημα είναι αν μέσα στο νομοσχέδιο φαίνεται ότι ο υπουργός θα ελέγχει το υπουργείο του πλήρως, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχει υπηρεσιακός γενικός γραμματέας, θα υπάρχει υφυπουργός που παίρνει απευθείας αρμοδιότητες από τον πρωθυπουργό κ.λπ. κ.λπ.. Πώς θα συντονιστούν; Αφού ο υπουργός θα δίνει λόγο στην κοινή γνώμη και πρέπει να γίνει σαφές ότι ο υπουργός είναι ο υπεύθυνος και πως θα ελέγχει το σύστημα» είπε εμφατικά η Μ. Γιαννάκου.

Απάντηση Γ. Γεραπετρίτη

Οι αιτιάσεις της πρώην υπουργού της Ν.Δ. υποχρέωσαν τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη να απαντήσει. «Το σύνταγμα ρητώς αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός διασφαλίζει την ενότητα της κυβέρνησης» ανέφερε ο υπουργός.

Σημειώνεται πως η Μ. Γιαννάκου εξέφρασε αμφιβολίες κατά πόσο είναι συμβατό με τις κοινοτικές πολιτικές, λέγοντας «δεν ξέρω αν αυτό θα συμβεί σε άλλο νόμο, αλλά πρέπει να συνδεθεί με το ευρωπαϊκό εξάμηνο κυρίως γιατί η Ε.Ε. είναι ο μεγάλος νομοθέτης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL