Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Ο Π. Πολάκης στο στόχαστρο της "νέας" Επιτροπής Δεοντολογίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Π. Πολάκης στο στόχαστρο της "νέας" Επιτροπής Δεοντολογίας

Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, ο Παύλος Πολάκης καλείται σήμερα από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για να αντιμετωπίσει δύο μηνύσεις εις βάρος του. Η μία είναι από τον γνωστό Σταμάτη Πουλή του ΚΕΕΛΠΝΟ και η άλλη για το ενδεχόμενο ηχογράφησης της συνομιλίας του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Αμέσως ο Π. Πολάκης επισήμανε ότι τα «αδικήματα» για τα οποία τον καλεί η Επιτροπή τελέστηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων του και γι’ αυτό πρέπει να κινηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών. «Καλώς τα τα παιδιά» σχολίασε μιλώντας με δημοσιογράφους.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε ότι «η διαδικασία που θα ακολουθηθεί να είναι δημόσια και διαφανής. Δηλαδή, επειδή αυτά τα ‘αδικήματα’ τα τέλεσα όντας υπουργός και λόγω της υπουργικής μου ιδιότητας αποκάλυψα τις βρομιές της συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ και λόγω της υπουργικής μου ιδιότητας απεκάλυψα τις χαριστικές αναθέσεις και διαγωνισμούς της συζύγου του κυρίου αρχιτραπεζίτη».

Μάλιστα, επέρριψε ευθύνες στις εισαγγελικές αρχές λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ξέχασε ο εισαγγελέας ότι εγώ είμαι υπουργός. Όταν έκανα τα «αδικήματα» ήμουν υπουργός».

Έτσι ο Π. Πολάκης κάλεσε την κυβέρνηση να συγκεντρώσει τις τριάντα υπογραφές που απαιτούνται για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής. «Απαιτώ όχι να αρθεί η ασυλία μου σε μια επιτροπή η οποία είναι δεν είναι δημόσια, αλλά να μαζέψουν τριάντα υπογραφές από βουλευτές διαφόρων πτερύγων της Βουλής και να γίνει η διαδικασία. Με Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση ειδικής Προανακριτικής Επιτροπής» τόνισε και πρόσθεσε: «Η αποκάλυψη των κλοπών στο ΚΕΕΛΠΝΟ και των απευθείας αναθέσεων ήταν έργο που έπρεπε να κάνω και το εκτέλεσα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γι’ αυτό λοιπόν, επειδή πρέπει να μάθει και ο ελληνικός λαός γιατί με κατηγορούν αυτοί οι άνθρωποι, ο κύριος Πουλής και ο κύριος Στουρνάρας, πρέπει να γίνει δημόσια διαδικασία, βεβαίως με συλλογή τριάντα υπογραφών που να ζητήσουν τη σύσταση, βουλευτών δηλαδή, που να ζητήσουν τη σύσταση Ειδικής Προανακριτικής Επιτροπής που θα αποφασίσει αν θα αρθεί ή όχι η ασυλία, για να τα πούμε όλα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL