Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Μ.Χρυσοχοΐδης: Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός το Σαββατοκύριακο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ.Χρυσοχοΐδης: Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός το Σαββατοκύριακο

Σε επιφυλακή θα παραμείνει ο κρατικός μηχανισμός για το Σαββατοκύριακο ενώ από αύριο θα ξεκινήσει η εκτίμηση και η καταγραφή ζημιών, δήλωσε πριν από λίγα λεπτά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από το συντονιστικό κέντρο της πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.

Όπως είπε ο υπουργός, η αστυνομία θα περιπολεί όλο το βράδυ για να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα για όσους φοβούνται να κοιμηθούν στα σπίτια τους το βράδυ.

Όλοι οι γενικοί γραμματείς, η Περιφέρεια και οι δήμοι είναι επίσης σε επιφυλακή και υπό τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Αναφερόμενος στις πρώτες στιγμές μετά το σεισμό, είπε αμέσως κινητοποιήθηκαν χερσαίες δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, η ΕΜΑΚ, η Περιφέρεια. Κατά τις πρώτες στιγμές, παρατηρήθηκε υπερφόρτωση των τηλεφωνικών δικτύων ενώ εξαιτίας διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος η πυροσβεστική χρειάστηκε να παρέμβει σε 30 περιπτώσεις για απεγκλωβίσει πολίτες που είχαν μείνει στους σταματημένους ανελκυστήρες, τόνισε. Ακολούθησε κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους, όπως σημείωσε, στην αποσυμφόρηση των οποίων βοήθησαν ελικόπτερα της αστυνομίας.

Σχετικά με το σεισμό, επανέλαβε ότι πρόκειται για σεισμό της τάξεως των 5,1 της κλίμακας Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 13 χλμ και το επίκεντρό του εντοπίζεται 23 χλμ βορειοδυτικά του κέντρου των Αθηνών, στη Μαγούλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL