Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C22.4°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C21.6°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.2°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.9°C20.9°C
3 BF 46%
Ξεκίνησε η λειτουργία της γεννήτριας οξυγόνου στο Βοστάνειο Νοσοκομείο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξεκίνησε η λειτουργία της γεννήτριας οξυγόνου στο Βοστάνειο Νοσοκομείο

Παράλληλα υπολογίζεται ότι το Νοσοκομείο με την γεννήτρια θα εξοικονομεί πάνω από 100.000 ευρώ ετησίως.

Τη σχετική σύμβαση χρηματοδότησης του έργου «Οξυγόνο» για τη δημιουργία εγκαταστάσεων παραγωγής ιατρικού οξυγόνου μέσα στα νοσοκομεία των νησιών Λέσβου, Σάμου, Ρόδου και Λέρου είχε υπογράψει τον Δεκέμβρη του 2017 ο τότε αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης. Το έργο ήταν προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ με κύριο δικαιούχο την 2η ΔΥΠΕ (Διοίκησης της Υγειονομικής Περιφέρειας) Πειραιώς και Αιγαίου και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα - Κύπρος 2014-2020.

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι από τον Μάιο του 2016 το Νοσοκομείο είχε ενταχθεί σε πρόγραμμα εγκατάστασης μονάδων παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης που είχε εγκρίνει η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας, μαζί με άλλα νοσοκομεία. Στη συνέχεια, η τότε διοίκηση έκανε προσπάθειες να ενταχθεί η δημιουργία μονάδας παραγωγής οξυγόνου στο έργο αναβάθμισης και επέκτασης του Νοσοκομείου. Ωστόσο, οι προσπάθειες έμειναν στη μέση, καθώς η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου, όπου υπάγεται το «Βοστάνειο», πάγωσε τις διαδικασίες και ανέφερε ότι θα τις αναλάβει εκείνη μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος. Εν τέλει, το πράσινο φως δόθηκε τέλος Δεκέμβρη του 2017 με την υπογραφή Χαρίτση.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι το ζήτημα της προμήθειας του οξυγόνου προέκυπτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Πέραν του οικονομικού θέματος, από τις αρχές του 2016 προέκυπτε και ζήτημα χωρητικότητας, καθώς η δεξαμενή των 10 κυβικών που χρησιμοποιούνταν επαρκούσε μόνο για ένα δεκαπενθήμερο, οπότε ο ανεφοδιασμός έπρεπε να γίνεται πολύ συχνά και οι αρμόδιοι του «Βοστανείου» έπρεπε πάντα να προβλέπουν και να φροντίζουν σαν κόρη οφθαλμού ποσότητα αναγκαία για τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά ώστε να ξαναγεμίσει η δεξαμενή.

Μάλιστα τον Γενάρη του 2016 είχαν αναβληθεί, λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτεργατών και της κακοκαιρίας που κράτησαν δεμένα τα πλοία, τα τακτικά χειρουργεία!

πηγή ΣΤΟΝΗΣΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL