Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Καθημερινότητα η έλλειψη εμβολίων στη Γερμανία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καθημερινότητα η έλλειψη εμβολίων στη Γερμανία

Όποιος θέλει να εμβολιαστεί στη Γερμανία κατά της παρωτίτιδας, του τετάνου ή άλλων ασθενειών ενδέχεται να μη βρει στα φαρμακεία το εμβόλιο που αναζητεί. Το 2018 οι παρασκευαστές δήλωναν αδυναμία να ανταποκριθούν στη ζήτηση 45 διαφορετικών εμβολίων όπως προκύπτει από στατιστικά στοιχεία του Ινστιτούτου Εμβολίων και Φαρμάκων Πάουλ Έρλιχ (PEI) που εξαιρούν όμως το εμβόλιο της γρίπης.

Τα φαρμακεία σε διάφορα σημεία της χώρας γνωρίζουν καλά το πρόβλημα. Όπως λέει, ο Φριτς Μπέκερ πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανών Φαρμακοποιών (DAV) με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού που ξεκινά σήμερα 24 Απριλίου «υπό κανονικές συνθήκες δεν υπάρχει πρόβλημα με τον εφοδιασμό, κάποιες φορές όμως διαπιστώνονται ελλείψεις».

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Πάουλ Έρλιχ, ο κατάλογος των εμβολίων στα οποία καταγράφονται κατά καιρούς ελλείψεις, περιλαμβάνει 100 εμβόλια, ανάμεσα στα οποία διφθερίτιδας, τετάνου, κοκκύτη, ιλαράς, παρωτίτιδας, ερυθράς, ανεμοβλογιάς, πολιομυελίτιδας και ηπατίτιδας Α και Β.

«Οι ελλείψεις εμβολίων έχουν γίνει πλέον αναπόσπαστο μέρος της επαγγελματικής μας καθημερινότητας», δηλώνει στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων φαρμακοποιός από την συνοικία Φριντριχσχάιν του Βερολίνου που θέλησε να παραμείνει ανώνυμη. Η φαρμακοποιός προσθέτει ότι «πολλοί πελάτες εξοργίζονται δικαίως με τις ελλείψεις. Για να ανταποκριθούμε στη ζήτηση δημιουργούμε αποθέματα, όποτε μπορούμε να είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στη ζήτηση όταν υπάρξει ανάγκη».

πηγή DW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL