Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Τάκης Παναγιωτόπουλος: Υπαρκτό το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτης αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τάκης Παναγιωτόπουλος: Υπαρκτό το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτης αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού (Ηχητικό)

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο επιδημιολόγος, Καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Τάκης Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 και την Τζούλυ Τσίγκα, αναφορικά με τη διαχείρηση της πανδημίας του κορωνοϊού.https://www.youtube.com/embed/uFyvnw-jkfM

«Είναι πλέον υπαρκτό το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτης αύξησης κρουσμάτων», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος ζητώντας από την Πολιτεία «συνεκτικά και όχι αντιφατικά μέτρα» αλλά και «συνεπικουρία των οργανωμένων δομών της κοινωνίας» ώστε να εφαρμόζονται σωστά τα μέτρα.  

Ο ίδιος επεσήμανε ότι «εφόσον η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους, η τιμή της θα πρέπει να είναι σαφώς μικρότερη για να ενισχυθεί η χρήση της», και πρόσθεσε ότι «ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και το χρωστάμε στον εαυτό μας να είμαστε συνεπείς». 

Παράλληλα, ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας διευκρινίζει ότι «όλες οι αποφάσεις είναι πολιτικές και δεν πρέπει να αποδίδονται στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Η επιτροπή θέτει αρχές και κανόνες, δεν αποφασίζει».

Χαρακτηρίζει μάλιστα «δύσκολη εξίσωση» τον υπολογισμό των επιπτώσεων σε Υγεία και Οικονομία, ενώ σε ό,τι αφορά το ισοζύγιο τουρισμού – κορωνοϊού σημειώνει ότι «τον λογαριασμό θα τον κάνουμε στο τέλος».

Την ίδια ώρα, ο Τάκης Παναγιωτόπουλος επιμένει στην ανάγκη ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας καθώς «παρήλθε πολύς χρόνος χωρίς να γίνουν πολλά από όσα έπρεπε να γίνουν», όπως «τα μεγάλα κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν στην πρωτοβάθμια Υγεία, ώστε να μην συρρέουν όλοι στα νοσοκομεία» αλλά και η «ενίσχυση των νοσοκομείων». 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL